Installera Virtual Box

Att komma igång och installera programmet som sköter den virtuella miljön i värddatorn är enkelt – det är sedan det blir lite knepigare.

Installationen av Virtual Box är tämligen rättfram – efter nedladdning är det bara att installera, som med vilket program som helst. Så här gör du:
 

Virtual Box hemsida

1. Surfa till www.virtualbox.org och välj rätt version för din dator. Klicka på Download och sedan på Windows hosts för att starta nedladdningen. Ladda samtidigt också ned Oracle VM Virtualbox Extension Pack genom att klicka på All supported platforms.


Starta installationen

2. Starta installationen och följ stegen som vanligt. En varning om network interfaces kommer att dyka upp. Den innebär att du under installationen tillfälligt kommer att förlora kontakten med ditt nätverk. Godkänn med Yes och slutför sedan installationen med Install, och sedan Finish när det är klart.


Extension pack

3. När du har programmet igång är det dags att installera Virtual Box Extension Pack, ett tillägg som ger stöd för mer hårdvara hos värddatorn och lägger till lite extra finesser. Klicka på Preferences i File-menyn och välj Extensions.

Till höger hittar du en liten gul pil. Klicka på den och bläddra fram din nedladdade Extension Pack-fil. Godkänn installationen genom att klicka på Install. Läs användarvillkoren och klicka på I Agree. När allt är klart kan du stänga två fönster med OK. Nu är värden för dina virtuella datorer igång. Gränssnittet är engelska och svenska finns tyvärr inte.