Telia router login
Telia router login. Så ser gränssnittet i Telia router ut när du loggat in på din Telia-router.

Telia router login

Här är tre snabba steg att följa, så är du snabbt inloggad på din Telia-router.

1. Du kan komma åt din Telia-router från vilken webbläsare som helst. Det dock ett plus om du är ansluten via ethernet när du loggar in, för att inte riskera att förlora inställningar om uppkopplingen bryts, eller startas om. Eller om du behöver logga in igen när du byter lösenord till ditt wifi i admingränssnittet.

2. Standard ip-adress för att göra ett Telia router-login är 192.168.1.1 som du bara skriver in i webbläsarfältet och trycker enter. Funkar inte den adressen kan du även prova 192.168.1.254.

"Svarar inte routern på någon av adresserna så är troligen din dator eller klient på samma subnät. Är du kopplad via wifi eller kabel? Se till att din pc, platta eller telefon har en ip-adress med 192.168.1.xxx. Då ska det fungera.", skriver Telias support.

3. Om allt går som det är tänkt kommer du att få upp en inloggningsruta som ber dig att logga in. Om du inte har gjort några ändringar sedan du köpte din Telia router, så är användarnamnet Administrator. Lösenordet hittar du på samma ställe som nätverksnamnet, på undersidan av din router och kallas ofta Wireless-Key eller Lösenord. (Vi rekommenderar att det första du gör när du har loggat in är att byta lösenord.)

Tips: Asus-router login
Tips: Netgear router login

Telia router login
Telia router login. Om du inte lyckas logga in på din Telia-router, glömt bort lösenordet, eller om ip-adressen inte fungerar, då kan du vara tvungen att göra en fabriksåterställning för att se om det löser problemet. På baksidan av (de flesta) Telia routrar hittar du återställningsknappen. Håll in knappen i minst 10 sekunder för att fabriksåterställningen ska genomförasr. För att komma åt i det lilla hålet kan du använda till exempel ett gem.

Läs mer: Maxade AC-routrar – här är rätt val för ditt digitala hem


När du glömt inloggningen

Skulle ip-adressen inte fungera, eller om du har bytt och glömt ditt lösenord, så finns det en nödåtgärd att göra: Återställ ditt Telia router login genom att fabriksåterställa routern. Detta gör du genom att trycka och hålla in en knapp på baksidan av routern med någonting litet, exempelvis ett gem. På de flesta routrar ser du när du kan släppa knappen genom att en eller flera lampor börjar blinka.

Om ip-adressen inte fungerar, men du inte vill fabriksåterställa routern så kan du använda kommandotolken ("command promt") i Windows för att hitta ip-adressen. Skriv in ipconfig i kommandotolken för att få upp ip-adresser som används och leta upp rätt adress för att kunna göra din Telia router login.

Här kan du även se en video-guide från Telia om hur du kopplar in din router.

Läs mer: Så väljer du rätt router: Allt inför köpet - trådlös, wifi