Ett nytt hackerbedrägeri härjar ute på nätet, och denna gång är det riktat specifikt mot användare av webbläsaren Google Chrome. Säkerhetsfirman Neosmart har nyligen upptäckt att hackare infekterat webbsidor baserade på Wordpress med skadlig javacript-kod. Den skadliga koden ändrar sidans textrendering till en oläslig samling tecken. Användare som surfar på den drabbade sidan får då upp ett popupfönster med meddelanden om att sidans egentliga typsnitt saknas, varpå de manas att hämta en ”uppdatering”.

chrome
Källa: Neosmart Technologies

Meddelandet ser trovärdigt ut, men nedladdning innehåller inget annat än skadlig programvara. Enligt databasen Virustotal upptäcker 44 av 57 testade anti-virusprogram den här specifika attacken i dagsläget. Bland annat har det rapporterats fall där den använts för att sprida gisslanprogrammet Spora, som låser din dators filer för att sedan erbjuda upplåsning mot betalning.

Läs också: Här testar UPS drönarleveranser - direkt från budbilen   

I vanlig ordning rekommenderar vi läsare att vara uppmärksamma på alla typer av suspekta nedladdningar. Just nu flaggar inte Chrome denna attack som skadlig, men varnar däremot att den inte laddats ned kontinuerligt av andra användare, vilket också kan ses som ett varningstecken.