FRÅGA. Jag har försökt ladda ner Microsofts fotoprogram Windows Photo Gallery, men det fungerade inte. Jag fick meddelande att det inte gick att konfigurera installationsprogrammet. Microsoft hänvisade till programmet Foton som ingår i Windows 10, men det programmet är jag inte speciellt glad i.
Bosse

SVAR. Microsoft håller tyvärr på och avvecklar Windows Photo Gallery och övriga i program i det så kallade Windows Live-paketet. När jag frågade Microsoft om aktuell status svarar de så här:

"Programmen kommer inte sluta fungera, däremot slutade vi ge support till programmen den 10 januari, vilket kan innebära en ökad säkerhetsrisk. Och från den 10 januari är det inte möjligt att ladda hem och installera programmen från oss. För mer information finns bra underlag här

Så med andra ord. Fram till den 10 januari gick det att hämta programmet från Microsofts sajt. Nu är det dock dessvärre borta – för alla som inte redan har installerat det.

Samma sak gäller övriga program i paketet Windows Live Essentials. Det finns dock alternativ, och vi tipsar om några av dem i den här artikeln.

Martin Appel, PC för Alla