Internet är fullt av intressanta nyheter, intervjuer, reportage och andra texter. Problemet är att vi inte alltid har tid att läsa dem när de dyker upp. De flesta av oss har väl tänkt ”det här ska jag läsa senare” och sedan helt glömt bort det.

Med engelskspråkiga tjänsten Pocket behöver du inte riskera detta. I stället sparar du texten så att du kan läsa den när du vill.

Installera bara Pocket i webbläsare, mobilen eller plattan. När du ser en intressant text klickar du på Pocket-ikonen, och texten sparas direkt i ditt privata bibliotek. Du kommer sedan åt den från alla dina prylar, och den är även tillgänglig i offline-läge, alltså utan uppkoppling.

Det smarta är att Pocket inte bara sparar en länk till originaltexten. Nej, den plockar även ut själva texten. Det gör att den blir föredömlig lätt att läsa på exempelvis mobilen lilla skärm. Det bör dock tilläggas att det här inte alltid fungerar perfekt. Artiklar som är uppdelade på flera sidor kan i vissa fall bli avklippta, men om detta händer kan du enkelt välj att titta på originalversionen.

Pocket har dessutom ett smart system för att tagga artiklar. Om du sparar många artiklar kan du ge dem olika etiketter så att det blir lätt att hitta. Ska du exempelvis ut på en resa kan du skapa en etikett för resmålet – och på så sätt bygga upp ett bibliotek med intressanta artiklar. Det är även enkelt att dela dem med andra.

Att använda Pocket är helt gratis, men vill du ha fler funktioner krävs Premium-versionen för cirka 400 kronor per år.


Här är fyra liknande tjänster

Instapaper fungerar på samma sätt som Pocket, och vilken du väljer är mest en smaksak.

Stash är en nystartad tjänst för att spara texter. I skrivande stund krävs det dock en inbjudan för att få använda den.

Google Keep är Googles anteckningstjänst, och den kan även användas för att spara artiklar. Den är dock inte lika smidig som Pocket för att spara artiklar.

Onenote är Microsofts anteckningstjänst. Den är integrerad i Windows 10, och du kan spara vad du vill genom att välja Skriv ut, Send To OneNote.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning