Skatteverket har skickat ut 2018 års deklarationsblanketter, och som vanligt finns det gott om appar och sajtar som kan hjälpa dig inför deklarationen. Här är fem av de bästa.

Läs även: 6 tjänster som förenklar deklaration och bokföring

Deklarera direkt i appen
Har du inte satt igång än är det hög tid. Den 2 maj ska självdeklarationen vara inlämnade, men det finns inga skäl att vänta. Att deklarera är ju lätt fixat på nätet – och du behöver inte ens använda datorn. Med Skatteverkets app gör du det direkt i mobilen.

Skatteverket
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS

 

Skatteverket Facebook
 

Deklarationshjälp på Facebook

Behöver du hjälp med deklarationen? Det kan du numera få på Facebook. Kolla in Skatteverkets speciella deklarationssida för att få smarta tips.
 


 
Min myndighetspost
 

Få snabbare skatteåterbäring

Vill du slippa få deklarationsblanketterna på papper kan du skaffa en digital brevlåda. Med en sådan får du även din skatteåterbäring tidigare.
Tre privata företag som erbjuder digitala brevlådor: KivraE-boks och Digimail. De skickar även företagspost digitalt.

Skaffar du däremot appen Min Myndighetspost får du bara brev från Skatteverket och andra myndigheter hit.
 
Verksamt

Maxa avdragen med eget företag

Om du tjänar pengar vid sidan av ditt ordinarie arbete kan du göra fler avdrag om du startar en egen firma. Det här gör du enkelt via sajten Verksamt, som är ett samarbete mellan flera myndigheter.


Ekonomifakta

Så här är skatten – egentligen

Om du vill veta hur mycket du egentligen betalar i skatt kan du räkna ut det via sajten Ekonomifakta. Den drivs av organisationen Svenskt Näringsliv, som bland annat arbetar för sänkta skatter.