Chrome är redan den mest populära och kraftfulla webbläsaren för pc, men det finns flera dolda godbitar som kan göra din surfupplevelse ännu bättre. Dyk ner i Chromes massiva tilläggsbibliotek och fippla runt med under huven-inställningar, så märker du att webbläsaren är kapabel till mycket mer än vad det först verkar. Här bjuder vi på fem smarta tricks!

8. Spara data

Databesparing

Många Chrome-tillägg hämtas bekvämt i Chrome Web Store. Ett av dem, Databesparing, komprimerar och optimerar sajter som inte kör https-protokollet, vilket kan vara praktiskt när du sitter med en begränsad datamängd eller uppkopplingshastighet.

Äntligen: Chrome börjar strypa bakgrundsflikar för att spara energi

9. Spara till senare

I den skoningslösa informationsflod som nätet kastar över oss på daglig basis är en läs senare-funktion guld värd. Du har många att välja bland, inklusive ett gäng smidiga Chrome-tillägg. Pocket är antagligen den mest omfattande, även om premiumversionen kostar ett par hundralappar om året. Instapaper är ett annat (gratis) alternativ, även om utvecklingen av tjänsten verkar ha avstannat. Ett tredje är Evernote Web Clipper, som tyvärr är högst begränsad för gratisätare. Vill du hellre använda Googles egna tjänster är både Keep och Inbox värda att spana in.

Kuriosa: Röstsök, mejlande och appar - här är 11 fascinerande bevis på hur sjukt mycket Google vet om dig

10. Snabba upp surfen

Oavsett hur mycket Chromes ingenjörsskvadroner sliter och svettas – mycket av webben är fortfarande ett träsk av långsamma, dåligt optimerade sidor som segar ner surfen. Pop up-annonser och autospelande video anfaller runt varje hörn och sticker pinnar i nätets ekrar.

Ghostery

Det bästa motgiftet är kanske Ghostery. Det är inte bara en dum annonsblockerare – utan här kan du specifikt välja vilka bakgrundstjänster och reklamgrenar som ska blockeras. Se till att vitlista utomordentliga sidor som PC för Alla och M3, bara, så att vi kan fortsätta förse dig med gratis och relevant innehåll.

Mer Chrome: 5 grymma tillägg du inte kommer vilja vara utan


11. Håll Chrome uppdaterad

Var sjätte vecka rullar Chrome ut en större versionsuppdatering, och det innebär ofta markanda förbättringar avseende snabbhet och stabilitet. Även om din webbläsare uppdaterar automatiskt i bakgrunden när en ny version finns tillgänglig så vill sluga användare (som du) få förbättringarna på studs.

Chrome
Av någon anledning hade inte Chrome uppdaterats till senaste versionen – 57 – men det fixar vi manuellt!

För att försäkra dig om att du faktiskt kör den senaste versionen kan du trycka på de tre punkterna bredvid adressfältet i Chrome. Välj Hjälp och sedan Om Google Chrome för att se vilken version du kör. Om det finns en nyare på lager kommer uppdateringen att starta automatiskt.

Köpt ny dator? Här är 8 viktiga saker du behöver göra nu

12. Skär bort Flash-fläsket

Om du, liksom vi, är en anhängare av less is more-principen finns det mycket småpill du kan utföra i inställningsmenyn för att snabba upp Chrome ytterligare. Flash, till exempel. Detta gudsförgätna insticksprogram är från början konfigurerat enligt praxisen "Fråga innan webbplatser tillåts köra Flash".

Vår rekommendation är att du väljer "Förhindra webbsidor från att köra Flash" och sedan lägger till undantag via Hantera undantag... för att inte råka blockera viktig funktionalitet på en favoritsajt. Du hittar Flash-inställningarna via Inställningar > Visa avancerade inställningar > Sekretess.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning