Vill du bli en känd ”youtuber” eller nöjer du dig med att dela några filmer med dina vänner? Oavsett vilket så är det enkelt att använda Googles videotjänst.
Ja, även om flesta bara använder Youtube för att titta på video, så går det precis lika bra att använda tjänsten för att dela med sig av egna filmer. Här är fem bra sajter och appar som kan hjälpa dig.

Kom igång med Youtube

Med appen Youtube Studio eller sajten Dashboard håller du koll på alla dina filmer och via sajten kan du till och med redigera dina filmer. Har du lagt ut många filmer är det här ett bra sätt att hålla ordning på dem.

Youtube Studio (Google)
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS

 
Youtube Studio
 

Gratis redigering i mobilen

För att videoredigera i mobilen kan du använda Premiere Clip. Det är en nedbantad gratisversion av grafikjätten Adobes proffsprogram, och innehåller förstås bara de mest grundläggande funktionerna.

Premiere Clip (Adobe)
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS
 

Premiere ClipFixa vinjetten själv…

Dina videoklipp blir mer professionella om de får en introvinjett, och det här är lätt gjort med Renderforest, som du kör direkt i webbläsaren. Om du inte nöjer dig med den lågupplösta film som du får gratis kan du köpa loss en högupplöst variant för ett par hundralappar.
  
Renderforest


 

… eller köp den billigt

Du behöver inte göra jobbet själv. På sajten Fiverr kan man köpa digitala tjänster från teknikkunniga människor i hela världen. Betalningen sker via Fiverr, och som namnet skvallrar om kostar de billigaste tjänsterna bara fem dollar, alltså knappt en femtiolapp.
 
Fiverr


Fiverr
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS
 

Gör en kul animerad film

Du kan inte bara lägga ut video på Youtube utan även animerade filmer. Med Powtoon skapar du dem utan några förkunskaper via webbläsaren.

Powtoon finns både i en gratisversion för privatpersoner och en betalversion för företag. Läs mer i vår guide på pcforalla.se/powtoon.

Powtoon

Adobe Photoshop & Premiere Elements 15 Win Sve Pris vid test: 899 kr.

Bästa pris just nu: 1185 kr