Mycket information kring ett företags ekonomi att göra är offentliga handlingar. Att få tag i dem kan vara lite krångligt, men det finns en rad sajter och appar som har paketerat informationen i ett mer lätthanterligt gränssnitt. Här är några varianter.

Sökaföretag

Koll på 1,2 miljoner företag

Nystartade Sökaföretag ger dig kontaktuppgifter och ekonomisk information om 1,2 miljoner svenska företag. Om du registrerar dig som användare får du veta mer, och du kan även betala för att få ännu fler uppgifter. Du betalar 195 kronor för 300 uppgifter.Allabolag

Företagsinfo från UC

En av de tjänster som Sökaföretag utmanar är Allabolag. Allabolag ägs sedan 2013 av UC, som är det mest kända företaget när det gäller kreditupplysningar.
Även här är grunduppgifterna gratis, men du kan få veta mer om du tecknar ett abonnemang för drygt 100 kronor i månaden.Proff

Gratis för alla

UC ligger även bakom tjänsten Proff. Till skillnad från Allabolag är den gratis och reklamfinansierad – och erbjuder företag möjlighet att annonsera direkt till alla som söker information.

Ratsit

Sök i mobilen

Föredrar du att använda mobilen kan du söka information med Ratsit. Den påminner om konkurrenterna, men finns även som mobilapp.

Även här kan du få betala för att få mer information än i gratisversionen. Det går att betala ”styckvis” eller genom att teckna ett abonnemang som kostar från 49 kronor i månaden.

Förutom sajt och app finns Ratsit också som ett tillägg till webbläsaren Chrome. Det låter dig söka på direkten och det förvandla alla organisationsnummer till Ratsit-länkar.
 


Gratis koll på ägarna

Ratsit har en systersajt som heter Bolagsfakta. Här kan du ta reda på mer om ett företag som du är intresserad av. Förutom grundläggande kontaktuppgifter och ekonomisk ställning finns även detaljerad information om dess ägare.

Grundläggande information är gratis och du som registrerar dig får veta mer. Det finns även en betaltjänst för den som vill ha ännu mer information.


Hitta

Gratis årsredovisningar

Hitta.se är mest känt som en ”digital telefonkatalog” men de har även ekonomisk information om Sveriges företag. Du kan bland annat ladda hem årsredovisningar i pdf-format – gratis utan någon registrering.Bizzdo

Företagssök utan reklam

Många av de tjänster som erbjuder gratis företagsinformation har sidor som är fulla med irriterande reklam. Webbplatsen Bizzdo.se utlovar sina användare en reklamfri tjänst.
Precis som hos konkurrenterna får alla den grundläggande företagsinformationen helt gratis. För att få mer information krävs inloggning och genom att betala för ett Plus-abonnemang får du ännu fler möjligheter.