Kanonskärm i standardupplösning

Skärmen är en ips-panel på 1080p, vilket är godkänt, men inget som direkt sticker ut. Vi uppskattar dess höga ljusstyrka på strax över 400 cd/m2 som mest, och att den trots det håller bra kontrast i mörka ytor.

Högtalare hittar vi bakom ett litet galler på båda sidorna av datorn. De ger ett dugligt men inte övertygande ljud. Volym är visserligen bra, och vi får godkänd spridning men ljudet är lite burkigt och har tunn diskant.

Dell XPS 13 9365 2-i-1
Liten usb 3 på ena sidan...

Udda webbkamera

Den tunna kanten upptill gör att webbkameran sitter i nederkant istället, vilket inte direkt är optimalt. Det gör att alla som Skypar med dig får se dig i grodperspektiv. Vill du skriva något samtidigt tas halva bilden upp av dina händer i närbild.

Webbkameran har ett lite bredare bildformat än vanligt, och med dubbla mikrofoner framtill. Tack vare dessa får vi riktigt klar och tydlig ljudupptagning, speciellt för röster. Vill du logga in enklare och säkert har XPS 13 istället fingeravtrycksläsare.

Fläktlöst men stabilt

Vanliga notebookversionen av XPS 13 har riktiga mobila Core i5 och i7. 2-i-1-versionen har fått Kaby Lake-upplagan av extra energisnåla Core-processorerna. De kallas för Core i5 och i7, men har snarare en hel del gemensamma drag med Core M. Framför allt är de såpass svala att de inte behöver aktiv kylning, och datorn är därmed helt fläktlös. Trots det kan vi inte påstå att vi någonsin lider brist på prestanda. Vi lyckas göra det mesta på den, från hantering av stora pdf-filer till enklare fotoredigering och strömning av högupplöst video. Vi testar 4k från Youtube via en av de externa skärmutgångarna, och det klarar den av utan problem.

På tal om just externa portar är det modernt så det förslår, men också lite begränsat. Här hittar vi en Thunderbolt 3 på ena sidan och en usb-c med Displayport och laddningsstöd på den andra. För det mesta kan du alltså använda båda för att plugga in diskar, extern skärm eller för att ladda batteriet. En extra usb hade vi inte sagt nej till. Vi får i alla fall med en adapter för stor usb 3-port. 

Dell XPS 13 9365 2-i-1
...och thunderbolt 3 på den andra.

Slutligen får XPS 13 2-i-1 ett stort plus i kanten för övertygande batteritid. När den inte pressas till max är hårdvaran utmärkt strömsnål. Med bra kontrast i skärmen går det också att ställa ned ljusstyrkan rejält inomhus och fortfarande få bra bild. Arbetar vi riktigt försiktigt räcker batteriet i över 15 timmar.