Logitech G203 Prodigy – Liten, enkel och prisvärd

Det finns många exempel på massiva och specialanpassade gamingmöss med saftiga prislappar. Logitech G203 Prodigy är en spelmus i den andra ändan av skalan – billig,, liten och lätt, och med bara de mest grundläggande fysiska egenskaperna vi brukar förknippa med behoven en gamer har. Den har upp till 6 000 dpi upplösning, 1000Hz rapporteringsfrekvens, snabbknapp för att växla mellan känslighetslägen och ett par extra navigationsknappar på vänster sida. Det är allt.

I alla fall vid första intrycket. När vi pluggar in den ser vi också att loggan mitt på och en list runt om musen börjar pulsera och växla färg. Installerar vi sedan Logitechs kontrollprogram så kan vi styra både färg. Ljusstyrka och tempo på ljusskiftningarna. Eller stänga av dem helt, om vi är så tråkiga.

Logitech G203 Prodigy
Logitech G203 Prodigy har en enkel design. Vore det inte för diodljuset hade den kunnat misstas för vilken kontorsmus som helst.

Mer matnyttigt är att du här i detalj kan ställa in rapporteringsfrekvens, muskänslighet i upp till fem nivåer samtidigt (de som du växlar mellan med knappen på musen) och musacceleration. Med programmet kan också alla knappar på musen bli helt programmerbara. Vill du byta plats på höger- och vänsterklick? Vill du lägga ett tangentbordkommando på mittenknappen? Inga problem. Det finns också ett helt gäng färdiga inställningar som ska passa mängder av de mest populäras spelen.

Det här är en av de kompaktaste, lättaste och smalaste spelmöss vi sett. Den väger så lite som 85 gram och är bara 6,2 centimeter bred. För en lite större hand är den definitivt i underkant och kan vara irriterande pillig att greppa. Alla ytor är i matt plast som kanske inte direkt känns lyxig, men som är bekväm att greppa och funktionell. Rullhjulet och höger och vänster musklick är behagligt distinkta, däremot känns de två knapparna på sidan lite stumma.

Logitech G203 Prodigy
Många inställningsmöjligheter i medföljande programmet.

Logitech G203 Prodigy är kanske inget för en inbiten gamer som vill ha bästa ergonomi och mekaniska feedback, men som en bra och bekväm allroundmus för vardags-spelande för alla oss som även gör annat än spelar på vår dator, är den riktigt prisvärd.

Fakta Logitech G203 Prodigy

Tillverkare: Logitech
Typ: Trådad mus
Knappar: 6
Sensor: Optisk
Upplösning: Upp till 6 000 DPI
Storlek: 6,2 × 3,8 × 11,7 cm
Vikt: 85 g
Pris vid test: 405 kronor.
Pris nu: Från 341 kronor hos Prisjakt.

plus

Extra låg vikt
Överraskande anpassningsbar
Lågt pris

minus

För kompakt för många användare
Få extra knappar
Rätt så plastig