Logitech

Logitech G900 – nästan full pott

Logitech tillhör de mer rutinerade på tillbehörsfronten, och har mängder med prylar i olika prisklasser i sin gamingkatalog. Musen G900 tillhör en av våra favoriter – så länge du trivs med att musen ligger i handflatan (en del vill ju ha klo-grepp) så är det här en närmast perfekt gaming-mus. Formmässigt skiljer den sig en del från sina mer traditionella konkurrenter.

Designen är lite mer av det futuristiska stuket, med skarpa kanter och musknappar som är avskiljda från basen. I övrigt handlar det om en hyfsat lättviktig mus, men som ändå har precis den tyngd en gamingmus behöver. Den är lagom tung för att vi enkelt ska kunna lyfta upp den, men samtidigt inte för lätt för att kännas fladdrig. Knappmässigt hittar vi ett scrollhjul som går att låsa upp, två knappar ovanför hjulet för att justera dpi samt två avlånga knappar på vänstersidan. Den som vill ha G900 lite mer avskalad än så kan ta bort de sistnämnda knapparna.

Logitech

G900 är en trådlös mus, men går givetvis att använda även för sladd vid de tillfällen då du behöver göra det. Den trådlösa funktionen fungerar klanderfritt, och vi har inga problem alls under vår testperiod. Däremot hade det varit på sin plats med någon typ av dockningsstation för laddning, något många konkurrenter erbjuder. G900 tvingas vi ladda upp med kabel. En laddning tar ungefär två timmar, och håller i över 20 timmar.

Hur presterar musen i spel då? Jo, här sopar Logitech banan med de flesta konkurrenter. G900 är mångsidig nog att fungera i allt från strategispel till snabba spel som Counter Strike och Starcraft II, och ligger perfekt i handen. Givetvis går det att skräddarsy vad knapparna ska göra via Logitechs utmärkta mjukvara (som är bland de bästa i klassen).PC för Alla Bäst i test

Logitech G900 är helt enkelt en riktigt bra gamingmus. Den ligger på strax över tusenlappen, men då får du också utmärkt mjukvara, bra trådlös funktion och det mesta du behöver i funktion.

Fakta Logitech G900
Tillverkare: Logitech
Typ: Trådlös mus
Sensor: Optisk
Knappar: 8
Upplösning: Upp till 12 000
Storlek: 6,7x4x13 cm
Vikt: 107 g
Pris vid test: 1 349 kronor.
Pris nu: 1 279 kronor hos Proshop.

plus

Ligger riktigt bra i handen.
Bra till alla spelgenrer.
Goda inställningsmöjligheter.
Bra sensor.

minus

Kan bara laddas med kabel.