Cooler Masters Mastermouse MM520 är designad för strategispelaren, det vill säga realtidsstradegi-spel som exempel Starcraft. Med andra ord spel där det händer mycket och det gäller att ha en mus som hänger med i det höga tempot. Musen är därför utformad för det så kallade klo-greppet, med stöd för ringfingret samt gummerat grepp för lillfingret. EN textur för ytterligare grepp för tummen hade varit välkommet, speciellt för den med klo-grepp.

MM520

MM520 är av modell något större, vilket innebär att den som gör på det så kallade klogreppet med lite mindre händer inte når särskilt bra till skrollhjulet. Det slutar med att vi byter till det så kallade palm-greppet istället för att nå ordentligt. Då hamnar dock den ganska stora bakåtknappen i vägen vilket gör att vi ett par gånger råkar backa ofrivilligt.

Mjukvaran är har fler intressanta inställningar. Samtliga knappar kan programmeras efter våra behov, inklusive bak- och framåtknapparna på sidan samt den extra macroknappen på ovansidan. För den som tycker bra led-effekter är viktiga finns det gott om inställningar att testa här.

Omdöme

För strax under 500 spänn får du ändå mycket för pengarna. Den har högt DPI, laggar aldrig och har alla funktioner du kan tänkas behöva. För den med klogrepp och lite större händer är det här definitivt ett alternativ att kika på!

MM520

Fakta Cooler Master Mastermouse MM520

Testad: November 2017
Tillverkare: Coolermaster
Kabellängd: 1,8 meter
Knappar: 6
Sensor: Optisk
Upplösning: 400/1200/4000/12000 dpi
Storlek: 78,5 × 29,5 × 118 mm
Vikt: 135 g
Pris vid test: 479 kronor.
Pris nu: 399 kronor hos CDON.

plus

Bra mjukvara
Schyssta led-effekter
Högt DPI för pengarna

minus

Störande bak- och framåtknappar