Mastermouse MM530 är en ganska diskret gaming-mus, men har de distinkta element som skiljer de flesta spelmöss från kontorsditon, däribland kurvad form, extra greppvänligt material på sidorna och, förstås, töntiga pulserande led-lampor. Det som är Mastermouse MM530s styrka är priset.

Cooler Master

För relativt låga priset på 400 kronor får du många funktioner för pengarna. Bland annat har musen sju programmerbara knappar, en 1,8 meter lång sladd med guldpläderad usb, samt en optisk sensor på upp till 12 000 dpi. De inbyggda ledslingorna ska klara att visa upp till 16,7 miljoner olika färger. Vi vill helst bara stänga av dem, men lyckas inte i den medföljande mjukvaran. Men diggar du ledfärger har du några stycken att välja på, om man säger så.

Cooler master mastermouse MM530

Mjukvara

Mjukvaran (som du laddar ner från Cooler Masters sajt) är lite buggig och tjatar om installation och uppdatering av firmware även fast det redan är gjort. Men när du väl får igång programmet så funkar det… okej. Du kan ställa in vad de olika knapparna ska göra, välja andra färger, dpi-nivåer och en hel del annat smått och gott. Det mesta fungerar, men det är svårlästa menyer och att stänga av led-belysningen helt lyckas vi inte med.

Cooler Master Mastermouose MM530

Omdöme

Den ser inte mycket ut för världen, men det är ingen dålig mus det här, tvärt om. Ser du bara till priset på 400 kronor så får du väldigt mycket för pengarna. Jämfört med andra möss i den här prisklassen så ligger MM530 i toppskiktet. Men är du ute efter absolut bästa mus för gaming, då ska du nog leta dig upp några steg i prisskalan.

Fakta Mastermouse MM530

Testad: November 2017
Tillverkare: Cooler Master
Typ: Trådad mus
Sensor: PMW-3360, optisk
Knappar: 7
Uppläsning: Upp till 12 000 DPI
Storlek: 60,4 × 40,2 × 124,8 millimeter
Vikt: 132,5 gram
Pris vid test: 463 kronor.
Pris nu: Från 424 kronor hos Prisjakt.

plus

Priset
Många funktioner

minus

Dålig mjukvara