Razer Basilisk – spännande form med bra funktion

Razer Basilisk marknadsför sig som en fps-mus, framtagen för att dels vara bekväm under längre sessioner, och dels för att kunna erbjuda bästa möjliga precision. Formen är hyfsat standardmässig, sånär som på en utstickande del på vänstersidan där vi kan vila tummen. Det tar ett litet tag att vänja sig vid detta men efter några timmar ligger musen riktigt bra i handen. Särskilt tumdelen är väldigt bra designad. Många liknande möss som specialiserar sig på precision är stora och otympliga, men Basilisk lyckas faktiskt både vara smidig och bekväm. Här ska Razer ha en eloge.

Razer

Knappmässigt är Basilisk inte direkt någon revolution. Här får vi fyra knappar på ovansidan, ett klickbart hjul och tre knappar på vänstersidan, varav den ena passande nog är placerad vid tummen och utformad som en paddel. Just den knappen är faktiskt intressant. Tänk dig att du skräddarsyr den för att det ska bli enklare att träffa i situationer som kräver extra mycket precision. Den är busenkel att komma åt, och ännu enklare att aktivera. Skulle du av någon anledning irritera dig på den går det att ta bort den helt. Flexibelt värre.

I övrigt är som sagt Basilisk en hyfsat standardmässig mus. Här får vi kabelanslutning, optisk läsare (upp till 16 000 dpi) och samma Bra valsvartamatta färgval som är något av Razers signum. För att ställa in musen används Synapse 3.0, Razers trevliga mjukvara där det går att skräddarsy allt från vad knapparna ska göra till hur Razer-loggan ska lysa.

Fakta Razer Basilisk
Tillverkare: Razer
Gränssnitt: Usb 2.0/3.0 plug n play
Knappar: 8
Sensor: Optisk
Uppläsning: Upp till 16 000 dpi
Storlek: 7,5 × 4,3 × 12,4 cm
Vikt: 107 g
Pris vid test: 599 kronor.
Pris nu: Från 549 kronor hos Prisjakt