Razer Lancehead Wireless – påkostad men inte utan brister

Snackar vi spelmöss (och det gör vi ju här) är Razer kanske den mest kända tillverkaren, och erbjuder en mängd olika varianter för alla behov. Razer Lancehead är framtagen för e-sport i första hand, och finns i två olika utföranden: en trådlös (som vi kollar in på nästa sida) och en trådad. Den förstnämnda ska vara utvecklad för att faktiskt kunna användas av professionella spelare, som annars har extremt höga krav på möss – något som trådlösa varianter inte alltid klarar av att möta.

Lancehead

Huruvida Lancehead fungerar i dessa sammanhang låter vi vara osagt, men under testperioden har vi åtminstone inga som helst problem med de trådlösa funktionerna oavsett spelgenre.

Till utseendet är Razer Lancehead inte särskilt spektakulär, men det behöver knappast en bra mus vara. Här får vi det mesta vi kan önska oss i form av bra grepp, där framför allt gummibeklädda ytor på höger- och vänstersidan märks mest. Ytorna har skåror i sig för en mer greppvänlig yta, och det känns också riktigt bra. I övrigt får vi den vanliga uppsättningen av knappar som vi hittar i de flesta gamingmöss: två musknappar på ovansidan, ett scrollhjul, två knappar för dpi och två knappar på vardera sida.

Prestandamässigt känns det lite tråkigt att det sitter samma lasersensor som vi tidigare sett bland Razers gamingmöss, och som inte riktigt når upp till de bästa på marknaden. Nåväl, överlag klarar musen ändå av att stå upp för sig i konkurrensen, men med tanke på den väl tilltagna prislappen hade vi gärna sett en bättre sensor.

En trevlig sak är att Razer, lagom till Lancehead-lanseringen, uppdaterat sitt Synapse-program. Synapse 3.0, som det numera heter, är betydligt trevligare att använda än tidigare, med en enklare design och behagligare färgval. Tummen upp! Här går det som vanligt att skräddarsy musen efter behov, ställa in makron och leka runt bland olika ljussättningar.

Sammanfattningsvis är Razer Lancehead en fullt duglig gamingmus, men på grund av en mindre bra sensor når den inte upp till topp i testet.

Fakta Razer Lancehead Wireless
Tillverkare: Razer
Gränssnitt: Usb 2.0/3.0 plug n play
Knappar: 9
Sensor: Laser
Uppläsning: Upp till 16 000 dpi
Storlek: 7,1 × 3,8 × 11,7 cm
Vikt: 50 g
Pris vid test: 1 489 kronor.
Pris nu: Från 850 kronor hos Prisjakt.