Acer

Acer Predator Cestus 500 – unika funktioner med udda design

Acer Predator Cestus 500 är inte direkt den mest traditionella musen till det yttre. Förutom att den är liten till formen och hålls i ett klo-grepp, har den två vingar som sticker upp på respektive musknapp. Ett något märkligt designval, men som gör att musen passar bra ihop med Acers övriga Predator-serie, som har en liknande aggressiv och lite udda design. Vad vingarna ska vara bra till vetitusan, förmodligen är de tänkta att låta ringfingret vila mot kanterna, men vi tycker mest de är i vägen.

Det bör också sägas att Predator Cestus 500 passar båd höger- och vänsterhänta eftersom musen är identisk på båda sidor. En annan relativt unik funktion är att det går att ställa in motståndet på musknapparna genom två reglage på undersidan. Här kan du exempelvis ha lägre motstånd på vänsterknappen än på högerknappen, om du skulle önska. Kanske inte supernödvändigt, men en kul funktion.

Acer

I övrigt får vi två funktionsknappar på vardera sida, en dpi och ett gummibeklätt mushul. Inget utöver det vanliga alltså. Det går dessutom att plocka bort vardera sidokåpa och sätta dit extra stora sådana, med vingar nedtill. Särskilt bekvämt blir det dock inte, framför allt har vingarna en lite obekväm böjning, som gör att tummen hamnar i ett onaturligt läge.

Om Predator Cestus 500 lämnar en del att önska rent ergonomiskt presterar den desto bättre. Storleken till trots passar den till de flesta genrer, även om antalet knappar och avsaknaden av makron (märkligt) gör att strategifantaster kanske bör snegla på andra alternativ. Vi får en optisk läsare med upp till 7 200 dpi, så prestandamässigt hänger den med konkurrenterna väl, även om den inte är bäst i klassen.

Men om vi ska sammanfatta är det ändå svårt att inte bli lite besviken. Att kunna ändra motståndet i knapparna är super, men annars sticker inte Predator Cestus 500 ut nämnvärt, och formen är på sina håll direkt obekväm. Testa innan köp, är vårt råd.

Fakta Acer Predator Cestus 500

Testad: Maj 2018
Tillverkare: Acer
Typ: Trådad mus
Knappar: 7 (exklusive knappar för motstånd)
Sensor: Optisk
Upplösning: Upp till 7 200 DPI
Storlek: 9,6 × 4,3 × 12,4 cm (utan sidopaneler)
Vikt: Uppgift saknas.
Pris vid test: 1 225 kronor.
Pris nu: 745 kronor hos Proshop.

plus

Möjlighet att ändra motstånd i knapparna.
Presterar överlag bra.

minus

Inte särskilt ergonomisk.
Inga makron.
För dyr.