Roccat

Roccat Leadr – knappkalas i udda skapelse

Spelmöss kommer i alla möjliga utformningar, en del mer bekväma än andra. Roccat Leadr tillhör ett slags mellanting av en traditionell spelmus och en mer vågad sådan. Greppet är hyfsat traditionellt, och musen ligger riktigt bra i handen. Vad som är annorlunda här är knappuppsättningen. På ovansidan märks fyra utstickande knappar på vardera sida – dessutom har vi en paddel nedanför scrollhjulet och ytterligare en paddel på vänstersidan av musen.

Läs även: Bästa tangentbord för gaming

På vänstersidan hittar vi också tre extra knappar, två ovanför tummen och en nedanför. Den på nedansidan aktiverar Roccats så kallade Easy-Shift-läge, vilket kort och gott betyder att du ändrar vad de övriga knapparna gör när du trycker in den. Förvirrande? Ja, det tar ett tag att lära sig men fungerar faktiskt helt okej efter ett tag. Framför allt leder knappuppsättningen till stora möjligheter att skräddarsy inställningarna beroende på vilket spel du spelar.

Roccat

Nackdelen med den här typen av design är naturligtvis mångsidigheten. Roccat Leadr är en spelmus som är till för att spela med. Att kombinera den med annat arbete fungerar visserligen, men då finns det bättre alternativ.Bra val

Förutom designen är det främst den trådlösa funktionen som märks. Och det med eftertryck – sändaren är nämligen ovanligt stor. Å andra sidan utlovas minimalt lagg och bra räckvidd, vilket Roccat också håller. Under vårt test har vi inga problem alls. Pluspoäng också för batteritiden på över 20 timmar.

Fakta Roccat Leadr
Tillverkare: Roccat
Knappar: 12
Sensor: Optisk
Upplösning: Upp till 12 000 DPI
Storlek: 8 × 4,5 × 12,6 cm
Vikt: 134 g
Pris vid test: 798 kronor.
Pris nu: 1 497 kronor hos Proshop.

plus

Stora möjligheter för spelfantasten.
Skön att hålla i.
Trådlösa funktionen.

minus

Knappast en modell som passar alla.
Dyr.