Rival

Steelseries Rival 600 – dansk design med dubbla sensorer

Danska Steelseries är ett välkänt namn i gamingvärlden, och levererar allt från headsets till tangentbord och gamingmöss. Deras produkter brukar hålla väldigt hög kvalitet sett till funktion, och är oftast riktigt läckert designade. Här snackar vi diskret skandinavisk design framför flådig gamingestetik, ett stort plus om ni frågar oss.

Gamingmusen Rival 600 har samma läckra formspråk. Förutom att den är upphöjd i fronten påminner den väldigt mycket om ursprungliga Rival-musen (och Rival 700, som vi recenserar på nästa sida). Vi får tydligt markerade musknappar längst upp, en dpi-knapp och ett gummibeklätt hjul i mitten. Gummi hittar vi även på sidorna, två ytor till höger och en till vänster, för att musen inte ska slinka ur handen under intensiva sessioner. På vänstersidan har vi också tre funktionsknappar, som givetvis kan ställas in efter behov. På insidan av de löstagbara sidokåporna kan vi placera vikter (åtta stycken ingår i paketet).

I övrigt ligger Rival 600 riktigt bra i handen. Konstruktionen är gedigen, och vi kommer enkelt åt samtliga knappar utan problem, samtidigt som vi inte riskerar att klicka på dem i onödan. Tummen upp!

Rival

Funktionsmässigt bjuder Rival 600 på en intressant sak: den är nämligen utrustad med dubbla sensorer. Dels har vi utmärkta Pixart PMW 3360, som vi även hittar i Rival 700, dels har vi Truemove 3+, som läser av avstånden mellan mus och musmatta för att eliminera onödiga musrörelser när vi lyfter och sätter ner musen. Avståndet går att kalibrera antingen med hjälp av Steelseries mjukvara, eller genom att hålla in dpi-knappen. Minsta avstånd är 0,5 millimeter, så det går att få till hyfsat precist. Huruvida funktionen är särskilt nödvändig beror nog på hur petig du är. Vi kan inte påstå att vi har irriterat oss på detta tidigare.
Bra val
Överlag är Rival 600 en riktigt bra mus, som klarar av att tampas med de främsta i testet. Nackdelarna är väldigt få, men måste vi anmärka på något är det lite svårt att få till vikterna. Nu har Rival 600 redan från början en skön tyngd, så det är verkligen en petitess. Och ja, för den här prislappen hade vi önskat oss trådlös funktion.

Fakta Rival 600
Testad: Maj 2018
Tillverkare: Steelseries
Knappar: 7
Sensor: Optisk, lift-off-sensor
Uppläsning: 100–16 000 DPI
Storlek: 13,1 x 6,9 x 4,3 cm
Vikt: 96 g, 126 g med vikter
Pris vid test: 799 kronor.
Pris nu: Från 499 kronor hos Prisjakt.

plus

Snygg.
Dubbla sensorer.
Ergonomisk.

minus

Knepigt att få till rätt vikt.