Steelseries

Steelseries Rival 700 – bekväm och välbyggd

Steelseries har som sagt en diger historia i gamingkretsar. Musen Rival 300 länge tillhört våra favoriter, och det känns därför otroligt glädjande att Rival 700 erbjuder samma utmärkta byggkvalitet och form. Precis som med Rival 300 får vi sju knappar – och det är egentligen inget som sticker ut här jämfört med övriga möss i gamingsegmentet. Däremot har knapparna riktigt bra motstånd, med gedigna klick som sig bör med möss i den här prisklassen.

Läs även: Bästa tangentbord för gaming

Förutom knapparna har vi en liten display, längst ner i framkanten på vänstersidan. Som standard visas här Steelseries logotyp, men det går bra att skriva in något annat med hjälp om du hellre vill det. Vissa spel har även stöd för att visa information via displayen, men det känns knappast som en särskilt nödvändig funktion.

Steelseries

Då är den haptiska motorn en mer välkommen nyhet. Med hjälp av den kan du bland annat få notifikationer i form av en liten vibration när du börjar få slut på ammunition.

Mjukvaran i Rival 700 sköts, i likhet med Steelseries övriga produkter, med hjälp av utmärkta Steelseries Engine. Här kan du ställa in en mängd olika Bra valinställningar: ovan nämnda display, dpi, acceleration och i vilken färg Steelseries-logotypen på ovansidan ska lysa i.

I övrigt är Steelseries Rival 700 en högpresterande mus, som ger riktigt goda testresultat. Sensorn som används är en Pixart PMW 3360, och den fungerar utan några som helst problem oavsett vilka genrer du spelar. Värt att notera är att det går att byta ut sensorn om så önskas.

Steelseries Rival 700 är kort och gott en av de bästa spelmössen vi har testat. Den må ha en del funktioner som inte känns helt nödvändiga, men överlag är det svårt att bli missnöjd med denna.

Fakta Rival 700
Tillverkare: Steelseries
Knappar: 7
Sensor: Optisk
Uppläsning: 100–16 000 DPI
Storlek: 12,5 x 6,8 x 4,2 cm
Vikt: 136 g
Pris vid test: 789 kronor.
Pris nu: 92,61 euro (cirka 930 kronor) hos Amazon.de.

plus

Bra byggkvalitet.
Mjukvaran.
Sensorn.

minus

Displayen känns ärligt talat inte helt nödvändig.