Zowie FK1 – kvalitet för stora händer

Vid första intrycket är Zowie FK1 bara e större variant av Zowie ZA13. Den har samma spartanska design, samma dps-switch på undersidan, samma symmetriska form och samma konstruktion med två sidoknappar på höger och vänster sida med identisk funktion, så att man utan problem man byta från höger till vänster hand. Även här får vi en enkel plug-n-play-installation i Windows, inga extra program eller drivrutiner behövs. Det är till och med exakt samma sensor.

Läs även: Bästa tangentbord för gaming

Men det är en, i vårt tycke, snäppet bättre byggd mus. Lenare, mer handvänligt ytmaterial, mjukare, mindre skramligt rullhjul och en lite annan känsla i höger och vänster musknapp. Inte bättre eller sämre, men med en annan switch som ger lättare motstånd och samtidigt ett tydligare klick.

Det är också en betydligt större modell, gjord för dig som har extra stora Bra valhänder. Riktigt vad som är skillnaden på den och de större kusinerna till Zowie A13 har vi svårt att säga, men det verkar som om FK1 har en något mer långsmal design. Det handlar nog framförallt om två serier möss med aningen olika grepp. FK1 har en lägre profil, men är i gengäld bredare. Det finns också en version som heter FK2 som är aningen mindre, och en som heter FK1+, som är lite bredare, och väger mer.

Fakta Zowie FK1
Tillverkare: Benq
Gränssnitt: Usb 2.0/3.0 plug n play
Kabellängd: 2 meter
Knappar: 5
Sensor: Optisk
Uppläsning: 400 / 800 / 1600 / 3200 dpi
Storlek: 12,8 x 6,7 x 3,7 cm
Vikt: 87 g
Pris: 649 kronor hos Teknikmagasinet.

plus

Lätt att installera
Bra byggkvalitet
Passar höger och vänster hand

minus

Få inställningsmöjligheter
Inget för små händer