Zowie ZA13 – enkel och välbyggd med bra respons

Gamingmöss behöver inte vara extrema byggen med ergonomiskt högerhandsgrepp, mängder av extraknappar eller justerbara vikter. Det viktiga är en bra, pålitlig sensor och distinkt kontroll. Det, och inte så mycket mer, får vi i Zowie ZA13. Här får vi inga programmerbara knappar eller kontrollpårogram. Allt är plug n play, bara att trycka in och köra.

Det finns tre möss i samma serie, fast i olika storlek; ZA13, 12 och 11. Lite förvirrande blir det, då det är de med lägre nummer som har större mått. ZA13 är minsta modellen, och den ligger perfekt i handen för undertecknad testare. Men de finns många med mindre händer än så som kan uppleva till och med den som stor. Musen har en enkel, matt plastyta som är bekväm att greppa, och musen känns precis så där lagom massiv. Klicket i musknapparna är betryggande distinkt, men rullhjulet är kanske lite väl skramligt.

Läs även: Bästa tangentbord för gaming

ZA13 är en ambidextriös mus, det innebär att den är byggd för att kunna byta mellan höger- och vänstergrepp. Den har totalt sju knappar, men de två knapparna på vardera sida är egentligen samma, så i praktiken har du fem knappar, och du använder de som din tumme kommer åt. Det kan vara välkommet för den som riskerar musarm och vill avlasta med ”fel” hand då och då. På undersidan sitter en knapp som du kan cykla igenom tre fyra känslighetsinställningar på, från 400 till 3 200 dpi.

Fakta Zowie ZA13
Tillverkare: Benq
Gränssnitt: Usb 2.0/3.0 plug n play
Kabellängd: 2 meter
Knappar: 5
Sensor: Optisk
Uppläsning: 400 / 800 / 1600 / 3200 dpi
Storlek: 12, 5,6 3,8 cm
Vikt: 80 g
Pris: 649 kronor hos Teknikmagasinet.

plus

Lätt att installera
Bra byggkvalitet
Passar höger och vänster hand

minus

Få inställningsmöjligheter
Inget för stora händer