Asus

Asus Rog Pugio – Lättviktigare som passar de flesta

Om Asus Rog Spatha är en udda skapelse är dess mindre syskon Asus Rog Pugio en betydligt mer traditionell modell. Storleken passar vilken hand som helst och knappuppsättningen ser ut ungefär som den brukar på gamingmöss. Vi hittar scrollhjul, knapp för dpi, vänster- och högerknapp samt fyra extraknappar (två på vardera sida av musen).

Läs även: Bästa smartphone just nu

Asus Rog Pugio är verkligen en lättviktare i konkurrensen. Förutom en avskalad design väger den enbart strax över 100 gram, därmed är det inga problem alls att flytta runt den under intensiva sessioner. Den skrala vikten gör också att Asus Rog Pugio passar utmärkt till annat än spel. Värt att nämna är att det handlar om en trådad mus, så om du vill slippa kabel bör du titta åt ett annat håll.

Asus

En smart designlösning är att sidorna på Asus Rog Pugio är identiska. Musen kan därför användas både i höger- och vänsterfattning. Det här får som resultat att musen inte ligger helt hundra i handen, även om det aldrig blir obekvämt att hålla den. Det går också att anpassa musen något genom att täcka över sidoknapparna med ett medföljande skydd på önskad sida. I likhet med Asus Rog Spatha går det också att byta ut knapparna.

Asus Rog Pugio är helt enkelt en avskalad lättviktare till gamingmus, som visserligen inte är bäst på något men tillräckligt mångsidig och smidig för att den ska kunna användas i de flesta sammanhang.

Fakta Asus Rog Pugio
Tillverkare: Asus
Typ: Trådad mus
Knappar: 8
Sensor: Optisk
Uppläsning: Upp till 7 200 DPI
Storlek: 6,8 × 3,7 × 12,0 cm
Vikt: 103 g
Pris: 699 kronor hos CDON.

plus

Passar både höger- och vänsterhänta.
Avskalad design.
Klarar mer än bara spel.

minus

Inget optimalt grepp.
Står inte ut på någon punkt.