Corsair Harpoon RGB Wireless – prisvärd med mindre missar

Amerikanska Corsair är en favorit i gamingkretsar, något inte minst vi själva har blivit varse om. När vi först publicerade detta test kunde vi inte få tag i någon Corsair-mus, och att företaget saknades var det många läsare som uppmärksammade oss på. Nu är man dock med i form av hela två intressanta varianter. Vi börjar med Harpoon RGB Wireless.

Corsair

Det ska sägas direkt att det här är en trådlös mus för 600 kronor. Bara det är imponerande, oftast brukar ju trådlösa möss gå på mer än så. Designmässigt är den hyfsat traditionell, med skrollhjul, dpi-knapp, och två funktionsknappar på vänster sida. Båda sidorna är klädda i gummimaterial, i övrigt består musen av matt plast (antingen i vitt eller svart).

Storleken hamnar någonstans i mellansegmentet – den är inte tillräckligt liten för att vi ska behöva använda klo-grepp, men heller inte stor nog för att den ska kunna vila hela handen på den. Det är dock ett mellanting som fungerar bra, även under längre sessioner är den bekväm att använda.

Den enda designmissen känns dock dum. Längst fram har Harpoon RGB Wireless väldigt vassa kanter, faktiskt så vassa att de gör ont om vi råkar placera fingret fel. Här hade Corsair kunnat runda av hörnen för en bättre komfort.

Mjukvaran heter Icue, och är inte den mest logiska vi har varit med om. Efter en del träning fungerar den dock bra, och vi kan enkelt ändra färg på led-loggan, och vilka knappar som ska göra vad. 

Corsair
Via en knapp på undersidan väljer vi vilken typ av anslutning vi vill använda.

600 spänn för en trådlös mus bör möjligen innebära någon form av varningsflagg. Men faktum är att Harpoon RGB Wireless presterar riktigt bra sett till vad den faktiskt kostar. Här kan vi också välja mellan 2,4 GHz via usb-sticka eller bluetooth – eller så klart att köra trådat. I övrigt är det en mångsidig mus som passar för det mesta, men som också saknar något som verkligen sticker ut.

Harpoon RGB Wireless är helt enkelt en prisvärd gamingmus. Några få anmärkningar finns, men överlag får du väldigt mycket för pengarna här.

Fakta Corsair Harpoon RGB Wireless

Tillverkare: Corsair
Typ: Trådlös mus
Sensor: Optisk
Knappar: 6
Dpi: Upp till 10 000
Storlek: 116 x 68 x 40 mm
Vikt: 99 g
Pris: 599 kronor hos CDON.

plus

Riktigt prisvärd.
Mångsidig.
Bekväm att använda.

minus

Vassa kanter på framsidan.
Känns aningen plastig.