Corsair M65 RGB Elite – prisvärd för fps-fantasten

På föregående sida testade vi prisvärda Harpoon RGB Wireless. I samma serie hittar vi M65 RGB Elite. Det är ytterligare en mus i det lite lägre prissegmentet, som är framtagen för att passa som allra bäst med fps-spel. Precis som andra liknande möss har den därmed en lite klumpig design, med en utstickande del där vi kan vila tummen.

Materialet är matt plast. Här hade vi önskat någon form av gummigrepp, då det blir aningen halt. Musen känns överlag lite för plastig för sitt eget bästa.

m65

Knappuppsättningen är i stort sett den förväntade. Vi får naturligtvis ett skrollhjul, två dpi-knappar ovanför det, och två funktionsknappar på vänster sida. Nedanför dem har vi en röd knapp med ett sikte i mitten – som för att understryka hur bra den här musen är för att använda med fps-spel. I sitt standardutförande sänker den här knappen dpi:n när du håller in den – bra för dig som vill kunna prickskjuta utan att fippla dig fram med dpi:n överlag. Den, liksom övriga knappar, kan givetvis programmeras om genom mjukvaran Icue.

Det bör också nämnas att vi kan justera musens vikt (mellan 97 gram och 115 gram) genom att skruva loss någon av skruvarna på undersidan. 

m65

Prestationsmässigt gör M65 RGB Elite vad som utlovas. Det här är en riktigt bra mus för fps-spelande, som ligger bekvämt i handen och där du kommer åt samtliga knappar utan att flytta handen. Prislappen hamnar dessutom på runt 500 kronor – något som får ses som ett riktigt kap. Tyvärr får vi samma sylvassa front som vi anmärkte på med Harpoon RGB Wireless. Utöver det har vi inte mycket att klaga på.

Fakta Corsair M65 RGB Elite

Tillverkare: Corsair
Typ: Trådad mus
Sensor: Optisk
Knappar: 8
Dpi: Upp till 10 000
Storlek: 116 x 76 x 39 mm
Vikt: 97-115 g
Pris: 499 kronor hos Netonnet.

plus

Prisvärd.
Bra till fps.

minus

Vassa kanter på framsidan.
Känns plastig.
Hade behövt gummigrepp.