Sound Blaster X Siege M04 – färgsprakande och avlång

Creative är mest kända för sina ljudprylar till pc, men de har också en del andra saker i sortimentet, till exempel webbkameror. Och nu tydligen också möss och tangentbord. Dessa säljs under varumärket Sound Blaster X, vilket kanske känns udda för prylar som inte har något med ljud att göra.

Sound Blaster X Siege M04

Sound Blaster X Siege M04 är en bastant spelmus med rätt så avlång form. Den fyller ut en större hand nästan helt, vilket gör att den kan vara för stor i måtten för en del användare. Samtidigt är den relativt smal på bredden. Den är vagt ergonomiskt utformad för högerhandsgrepp, med matt plast i chassit och gummigrepp på sidorna. Rent allmänt ger den ett gediget intryck, med lagom tyngd i musen och tydlig men inte tungt klickmotstånd i alla knappar.

Läs även: Bästa tangentbord för gaming

Förutom standardknappar – höger vänster och rullhjul och fram, och backknapp på sidan – har vi en knapp ovanpå som växlar mellan känslighetslägen, samt en ”sniper”-knapp på vänster sida. Den sänker tillfälligt muskänsligheten rejält när du håller den intryckt. Tanken är alltså att ge dig ett extra övertag när du siktar i spel. Vi tycker dock att den sitter lite dumt till för det. För att nå den behöver vi justera greppet om musen och sträcka fram tummen. Känsligheten i den knappen, känsligheten och andra rörelseinställningar för musen, och funktion och programmerbara makron för precis alla knappar går att ställa in i programmet Soundblaster Connect. Det finns tyvärr bara till Windows 7 eller nyare.

Soundblaster Connect

Det som gör att Siege M04 sticker ut är att den har en hel del diodljus inbyggda, i rullhjulet, en logga ovanpå, och en hel krans runt botten av musen. Alla går att kontrollera från Soundblaster Connect på samma sätt som du kan kontrollera bakbelysningen i många gamer-tangentbord. Det är till och med full rgb-dioduppsättning på de flesta av dem, så du kan ha en mus i regnbågens alla färger, konfigurera disco-pulserande ljusspel eller låta färger rotera runt, runt musen i allt från makligt till hysteriskt tempo.Bra val

Gör det dig till en bättre gamer? Nej. Är det något du vill visa upp för polarna? Kanske. Det beror på vilken sorts vänner du har. Är det lite småkul för den som inte tar sig själv på allt för stort allvar? Absolut. Och i grund och botten är det ju också en bra med bekvämt grepp som levererar god kvalitet för sitt pris.

Fakta Sound Blaster X Siege M04

Tillverkare: Creative
Knappar: 7
Upplösning: Upp till 12 000 DPI
Sensor: Optisk
Storlek: 6,8 × 4,3 × 13,6 cm
Vikt: 134 g
Pris vid test: 645 kronor.
Pris nu: 349 kronor hos CDON

plus

Bekvämt grepp, om du har händerna för det
Fullt programmerbar.
Sniper-knappen
Kul rgb-dioder

minus

Kan vara för stor för många
Alla knappar inte optimalt placerade
Kräver Windows-program