Kingston Hyperx Pulsefire FPS – Enkelt och bekvämt från minnesmästerna

Alla vill visst göra gamerprylar nuförtiden. Skärmtillverkaren Benq står bakom Zowie-mössen, Coolermaster gör tangentbord och Corsair gör gaming-headsets. Nu har även minnes- och ssd-tillverkaren Kingston gett sig in i leken. Här är deras spelmus Hyperx Pulsefire FPS. Det är en välbyggd mus för högerhanden, men med nästan symmetrisk form, så det går bra att växla till vänster hand till och från, även om det inte är optimalt.

Hyperx Pulsefire FPS

Rullhulet och en logga glöder rött och en knapp som växlar mellan fyra känslighetslägen byter färg när vi trycker på den. Känslighetsnivåerna är 400 dpi, 800 dpi, 1600 dpi, och 3200 dpi, vilken färg som gäller för vilken hastighet (gul, vit blå och röd) får man lära sig genom att testa, vi kan inte se att det följer någon storts logik.

Musen har överlag bekväm passform i handen, med gummisidor och len yta upptill. Möjligen är rullhjulet lite för känsligt, och vi lyckades komma åt det och scrolla av misstag vid enstaka tillfällen. En sak vi märker är att den gliden lite trögare på musmattan än många andra möss, detta trots att det är en relativt lätt mus. Det ser ut att bero på att kontaktytorna på undersidan är rätt så stora. Det är ingen egentlig nackdel, men det tog någon minut eller tre att vänja sig vid.

Läs även: Bästa tangentbord för gaming

Hyperx Pulsefire FPS kräver inga program och har inga inställningsmöjligheter, du pluggar bara in den i en usb-port och kör. Så du kan med andra ord inte stänga av det ganska påträngande röda ljuset från dioderna under rullhjul och logga. Fördelen med det är givetvis att den funkar lika bra i till exempel en Mac eller Linux-dator som i Windows.

Fakta Hyperx Pulsefire FPS

Tillverkare: Kingston
Typ av mus: Trådad 
Knappar: 6
Sensor: Optisk
Upplösning: Upp till 3 200 DPI
Storlek: 7,1 × 4,2 × 12,7 cm
Vikt: 134 g
Pris vid test: 649 kronor.
Pris nu: 429 kronor hos Webhallen.

plus

Bra grepp
Låg vikt
Enkel att installera

minus

Inga inställningsmöjligheter
Något överkänsligt rullhjul