Steg för steg: Fixa webbappar – i tre olika sorters mobiler

Android 1

1. Android

Öppna den webbläsare du använder. I vårt exempel kör vi Google Chrome, men upplägget är detsamma i de flesta. Surfa till den sajt du vill spara och klicka på menyknappen, alltså de tre punkterna högst upp till höger.

Android 2

2. Android

Välj alternativet Installera webbapp (kan också heta Lägg till på startskärmen eller något liknande). Ändra det föreslagna namnet om du inte är nöjd och klicka på Lägg till. Nu skapas en ikon på skrivbordet, precis som för andra appar.


Iphone 1

1. Iphone/Ipad

Om du kör den inbyggda webbläsaren Safari i din Iphone eller Ipad öppnar du den och surfar till den sajt du vill spara. Tryck sedan på Dela-knappen som du hittar längst ned.

Iphone 2

2. Iphone/Ipad

Nu öppnas en meny, och här väljer du Lägg till på hemskärmen. Ge den ett namn och klicka på Lägg till så skapas din genväg automatiskt. Du tar bort ikonen genom att peka och hålla kvar fingret, precis som du gör med andra appar. 


Windows 1

1. Windows 10 Mobile

Öppna den inbyggda webbläsaren Edge och surfa till den sajt du vill förvandla till en app. Klicka på menyknappen, som är de tre punkter som du hittar längst ned till höger. Leta upp Fäst den här sidan på Start i menylistan och peka på den.

Windows 2

2. … och spara den

Nu hamnar sajten automatiskt på din Startsida, utan att du behöver göra något. Om du vill ändra utseende och placering är det bara trycka på ikonen i några sekunder så får du fram olika inställningsalternativ.