Skulle du vilja ha samma funktion som finns i Android och IOS för att enkelt skapa nya mappar även i Windows? Där är det ju bara att dra en app på en annan för att göra en mapp åt dem. Windows har ju tonvis av interaktiva och användarvänliga funktioner, men denna saknas.

För att sortera filer i en ny mapp krävs att denna först skapas separat och att filerna sedan läggs i mappen för hand. Om du till exempel ska sortera bilder i olika mappar är en enklare funktion oerhört tidsbesparande.

Med ett enkelt litet gratisprogram kan du få den här funktionen och spara en massa ansträngning. Ladda ned Smart Folders här!

Organisera filerna i egna mappar

1 Installera

Programmet Smart Folders är mycket enkelt att installera. Dubbelklicka på din nedladdade fil och klicka på Install. Blixtsnabbt får du sedan beskedet Installed!

Installera

2 Välj

Gå till önskad mapp i Utforskaren och välj alla filer du vill placera i samma mapp, utom en. Dra de markerade filerna och släpp dem på den sista.

Välj

3 Namnge

Den nya mappen skapas omedelbart och du möts av dialogrutan Name Folder. Skriv namnet på din nya mapp och klicka på OK.

Namnge

4 Färdigt

Nu har du en mapp med alla dina valda filer. Har du många filer, till exempel bilder, att sortera är det enkelt att gå vidare och skapa egna mappar åt dem.

Färdigt