När lockropen från Facebook, Twitter eller andra tidskonsumerande distraktioner gör sig påminda är det lätt att tappa fokus – särskilt om du har något viktigt eller jobbigt arbete att utföra vid datorn. En populär metod för att minska distraktionerna handlar om att man helt sonika stänger av internetuppkopplingen tills dess att man fått jobbet gjort.

Fler Windows 10 Creators Update-tips:
Här hittar du 175 gömda teman i Windows 10
Så här stänger du av spårningen i Windows 10
Så bantar du den fläskiga startmenyn i Windows 10

Brukar du också tillämpa den här metoden? I Windows 10 Creators Update finns en fiffig funktion som kan vara värd att spana in: Möjligheten att "snooza" din wifi-uppkoppling för att få ditt nätverk att vakna till liv vid en förbestämd tid. Precis som du antagligen gör med ditt mobillarm på morgonen, med andra ord.

Så snoozar du ditt wifi i Windows 10:

Börja med att gå in i den lilla nätverksmenyn som återfinns långt ned till höger i Windows 10:s verktygsfält. Här får du upp en lista på alla tillgängliga wifi-uppkopplingar. Klicka på ikonen märkt Wi-fi längst ned till vänster. 

Windows 10 Wifi

Du får nu upp samma ruta som den vi visar här ovan, med Manuellt som förvalt alternativ. Klicka där så får du upp en rullgardinsmeny där du kan ställa in återuppväckandet av din internetuppkoppling till allt från 1 timme till 1 dag.