Oavsett om du är mästerkock eller novis finns det många appar och sajter som kan hjälpa dig. Vi har letat upp några av de bästa just nu.


Matappar

30 000 recept – med betyg

Kokaihop är en digital kokbok med över 30 000 recept. De har skapats av vanliga hemmakockar och blivit betygsatta av tjänstens medlemmar. Du kan alltså välja att söka efter recept som har fått höga betyg av andra användare.Matappar

Mat med mycket mjölk

Matjätten Arlas app har över 5 000 provlagade recept. En smart söktjänst gör att du kan begränsa sökningen utifrån huvudingrediens, typ av rätt och så vidare. Du får också tips om veckomatsedlar och det går att skapa inköpslistor och favoriter.

Att fokus ligger på mejeriprodukter behöver kanske inte tilläggas.


Hitta matbloggarnas recept

Glöm kokboken. Det smidigaste sättet att hitta recept är att använda matappar som Mytaste. Här samlas recept från matbloggar och sajter. Om du registrerar dig kan du spara recepten i en egen ”kokbok”.Matappar

Gör din egen kokbok

Recipe Keeper är en tjänst där du samlar egna recept. Om du inte vill skriva av sådan du hittar kan du skanna in dem eller kopiera länken.

En kul sak med Recipe Keeper är att den inte bara finns för Android och IOS, utan även för Windows. Du kan även köra den som app i datorn.

Gratisversionen har vissa begränsningar som du slipper om du betalar 65 kronor.Matappar

Enkla recept för alla

För den som är ovan är många receptsamlingar för komplicerade. Appen Matglad innehåller däremot tydliga steg för steg-instruktioner till ett hundratal maträtter.


Recept från hela världen

För dig som är nyfiken på mat från andra länder finns engelskspråkiga Allrecipes. Förutom en stor receptbank innehåller appen även cirka tusen videofilmer som hjälper dig att lyckas.Matappar

Matvideo som blir viral

Amerikanska Buzzfeed gör matlagningsvideor som sprids viralt på exempelvis Facebook. Du kan också hitta dem i appen Tasty.

Eftersom recepten är på engelska och har amerikanska mått funkar den bättre för inspiration än som en vanlig receptbok.