En av de större nyheterna i Creators Update för Windows 10 är en total omgörning av det inbyggda säkerhetsprogrammet Windows Defender, som nu kan ses som mer av en säkerhetssvit snarare än ett separat verktyg.

Fler Windows 10 Creators Update-tips:
Så snoozar du ditt wifi i Windows 10

Här hittar du 175 gömda teman i Windows 10
Så här stänger du av spårningen i Windows 10
Så bantar du den fläskiga startmenyn i Windows 10

Något som understryker detta är att Microsoft gjort det lättare för användaren att komma åt inställningarna som rör familj (eller snarare följer devisen "flera användare vid samma dator".) Här kan du göra saker som att styra över barnens skärmtid eller kolla upp så de bara surfar på sidor ni kommit överens om är okej för dem att besöka.

Alla familjeinställningar är knutna till ditt onlinebaserade Microsoft-konto, men det är enklast att hantera dem genom att använda sig av Windows Defender Säkerhetscenter, som det heter numera.

Så hittar du Familjealternativ i Windows 10

Familjealternativ

För att öppna den nya appen går du längst ned i applistan i startmenyn tills du hittar Windows Defender Säkerhetscenter. Du kan också komma dit genom att klicka på uppåt-pilen längst ned till höger, bredvid klockan, och sedan högerklicka på den vita skölden. När Defender väl har öppnats väljer du Familjealternativ.

Väl på plats hittar du två större rubriker: Kontrollfunktioner för föräldrar och Visa din familjs enheter. Båda sektionerna åtföljs av beskrivningar som avslöjar vad du kan hantera inom respektive område. Under dessa hittar du blå länkar som kommer att ta dig till en extern webbsida för att ändra i familjesektionen.

När du loggat in med ditt Microsoft-konto kan du först välja att lägga till ett eller flera barn eller vuxna. Efter registrering kommer du att kunna skapa surf- och spelscheman för barnen, ge dem tillåtelse att handla något i Windows Store eller hitta sina enheter på en karta. Du kommer också att kunna hantera undantag för webbsidor som får besökas och få en full överblick över barnens aktivitet på datorn.