Meny

PC för Alla – frågor och svar

----- ALLMÄNNA FRÅGOR -----

Hur blir jag prenumerant på PC för Alla?
Här finner du alternativen för pappersprenumeration
Här finner du alternativen för digital prenumeration


Får jag min faktura via e-post eller vanlig postgång?
Sedan i september 2021 så har vi gått över till att skicka fakturor via e-post till dig. Detta för att göra det lättare när du ska betala, men också för att det är ett mer klimatsmart alternativ.

Mejlet med fakturan har avsändaradressen dinfaktura@flowy.se.

Se gärna över din e-postadress, och uppdatera om så behövs på https://order.flowy.se/idg/selfservice. Du kan också mejla till Flowy, som är vår kundtjänst, och be om att få din e-postadress uppdaterad. Ange ditt kundnummer och postnummer när du mejlar till kundtjänst så finner de dig snabbt och enkelt. Adressen du ska mejla till är pcforalla@flowyinfo.se.

Om du inte har någon aktiv e-postadress eller om vi ser att betalning inte har gjorts via den faktura som skickas via e-post, så kommer en faktura istället skickas till dig via vanlig postgång men det kan då dröja lite längre tid.

Vilka förmåner får jag beroende på hur många utgåvor jag prenumererar på?
Prenumeration på 1-11 utgåvor, ger dig tillgång till "Baserbjudanden" i kundklubben. Prenumeration på 12 utgåvor eller mer ger dig tillgång även till "Premiumerbjudanden", där du får tillgång till säkerhetsprogrammet F-Secure TOTAL.

Hur många utgåvor av PC för Alla utkommer varje år?
PC för Alla utkommer ungefär var 3:e vecka, och prenumerationen baseras på antal utgåvor - 6 nr, 12 nr eller 24 nr.

Jag behöver göra adressändring, anmäla utebliven eller skadad tidning, se status på min prenumeration eller avboka min prenumeration! Klicka här!
Kundtjänst når du här pcforalla@flowyinfo.se eller via telefon här 08-799 62 33.

Jag har tips eller frågor kring det redaktionella innehållet i PC för Alla!
Då ska du mejla hit: pfa@idg.se

Jag hittar inte mitt kundnummer för prenumerationen på PC för Alla!
Kundnumret hittar du på din faktura och på baksidan av tidningen. Om du ändå inte finner ditt kundnummer, kontakta kundtjänst på pcforalla@flowyinfo.se.

Har PC för Alla nyhetsbrev?
Ja. PC för Alla Express, skickas varje dag och innehåller de viktigaste nyheterna från pcforalla.se. Veckans Surftips med tips om roliga och smarta webbsajter. Anmälan till nyhetsbreven kan göras här.

----- PLUS-MEDLEMSKAP -----

Vad är Plus-medlemskap, och ingår det i min prenumeration?
I maj, 2019 startade IDG Plus-medlemskap, för att kunna få tillgång till exklusivt innehåll på våra sajter M3, PC för Alla och MacWorld. Detta är en separat IDG-tjänst som inte ingår i prenumerationen av papperstidningen PC för Alla. Du kan prova 14 dagar för 0 kr, och därefter 49 kr/månad tills vidare. Avsluta när du vill. Se mer här!

Har du frågor eller behöver support gällande Plus-medlemskapet, klicka här!

----- PC FÖR ALLA KUNDKLUBB -----

Vart hittar jag PC för Allas kundklubb med alla förmåner?
Gå in på www.pcforalla.idg.se/kundklubb

Vad krävs för att jag ska få tillgång till kundklubbstjänsterna?
Du måste vara prenumerant på PC för Alla. För att få tillgång till våra premiumtjänster i kundklubben som t. ex. fullversion av F-Secure TOTAL (som innehåller både SAFE, Freedome och ID PROTECTION för 3 enheter) så krävs minst en 12-nummersprenumeration av PC för Alla. OBS! Det kan ta upp till en vecka innan betalningen är registrerad, vilket gör att du kanske inte direkt kan logga in på vår kundklubb och ta del av förmånerna.

Jag lyckas inte logga in på kundklubben!
Säkerställ att du har en aktiv minst 12-nummersprenumeration av PC för Alla. Skriv in ditt kundnummer och postnummer utan blanksteg. För prenumeranter utomlands, anges land med stora bokstäver, istället för postnummer. Om det ändå inte fungerar, prova med en annan webbläsare. Funkar det ändå inte så kan det bero på att din webbläsare är inställd på att inte ta emot 3:e-parts cookies. Det bör gå att välja att din webbläsare kan lita på just kundklubbssidan om du vill det. Om problemet kvarstår kontakta kundtjänst, pcforalla@flowyinfo.se.

Hur får jag som minst 12 nummersprenumerant min licensnyckel för säkerhetsprogrammet F-Secure TOTAL?
Du loggar in på kundklubben med ditt kundnummer och postnummer (inga blanksteg). Därefter går du in på erbjudandet säkerhetsprogrammet och då kommer det automatiskt genereras en licensnyckel som varar i 365 dagar från och med det tillfälle du aktiverar licensen. Vidare instruktioner finns här. Men behöver du hjälp med installationen (eller förnyelse) så kontaktar du F-Secures support som du finner lite längre ner på denna sida.

Vad ingår i F-Secure TOTAL?
Här ingår säkerhetsprogrammet SAFE, VPN-tjänsten FREEDOME samt ID PROTECTION för 3 enheter så länge du är minst 12-nummersprenumerant. Här kan du läsa mer om detta: https://www.f-secure.com/sv_SE/web/home_se/total

Min licensnyckel / kod för F-Secure TOTAL har löpt ut. Hur får jag en ny licensnyckel / kod?
Du kan hämta ut din nyckel / kod en månad innan den befintliga löpt ut. Logga in på vår kundklubb, med ditt kundnummer och postnummer (utan blanksteg). Gå in på erbjudandet om F-Secure TOTAL så genereras en licensnyckel automatiskt som du kan använda när det är dags. Vidare instruktioner finns där. Om du inte kan hämta ut din nyckel / kod, kontakta kundtjänst, pcforalla@flowyinfo.se.

Ni kommer få ett påminnelse-mejl från F-Secure när er licensnyckel/kod är på väg att löpa ut. I detta mejl finns en länk direkt till kundvagn, men klicka inte på den länken, utan logga in i "My F-Secure" och fyll i kod från oss där, om ni avser fortsätta ha licens till F-Secure TOTAL via din prenumeration på PC för Alla.

Kan licensnycklarna / koderna för F-Secure TOTAL ta slut?
Nej, det ska de ej kunna - vi fyller kontinuerligt på med licensnycklar så att ingen ska bli utan.

Hur installerar jag SAFE, FREEDOME ELLER ID PROTECTION?
Instruktioner för installation gällande SAFE, FREEDOME OCH PROTECTION finner du här! (OBS! På sidan "My F-secure" så måste du gå in under "Prenumeration" och där fylla i koden för att det ska fungera). ID Protection ersätter tidigare KEY – här kan du läsa om hur du går från KEY till ID PROTECTION.

F-Secure SAFE har stöd för de flesta plattformar, fullständiga systemkrav finns här!

Om du inte lyckas med nyinstallationen av F-Secure Safe, kontakta deras support:
F-Secure: f-secure.se/support. Tel. 08 - 507 440 11 (Måndag - fredag 08.30 - 17.00).

Har du problem med att hämta ut licensnyckeln / koden, kontakta oss här.

Viktigt för dig som ska förnya!
Om du fortfarande får samma licensnyckel / kod som du tidigare fått beror det på att det ännu inte passerat 11 månader från den dagen du hämtade ut din senaste licensnyckel / kod. Du kan enkelt ta reda på när din licens löper ut, genom att logga in på ditt konto hos F-Secure, klicka här!

Ni kommer få ett påminnelse-mejl från F-Secure när er licensnyckel/kod är på väg att löpa ut. I detta mejl finns en länk direkt till kundvagn, men klicka inte på den länken, utan logga in i "My F-Secure" och fyll i kod från oss där, om ni avser fortsätta ha licens till F-Secure TOTAL via din prenumeration på PC för Alla.
 
Om jag bara haft SAFE tidigare och nu vill förnya till TOTAL, hur gör jag då?
Om du har din SAFE-licens i My F-Secure så behövs ingen ominstallation utan det räcker att lägga in nyckeln/koden i My F-Secure. Det är inget tekniskt egentligen som ändras vid en uppgradering på de olika produkterna mer än att du kommer få FREEDOME och ID PROTECTION också.

----- LÄSA PC FÖR ALLA DIGITALT -----

VIKTIGT! Från och med måndag 3 februari, 2020 så har vi en ny distributör (Prenly) för att läsa PC för Alla digitalt, både via webbläsare och mobil/läsplatta. Det viktigt att om du redan har appen "PC för Alla Digital", så behöver du uppdatera den för att kunna ta del av kommande utgåvor.

DIGITAL PRENUMERATION

Hur kan jag som prenumerant läsa PC för Alla digitalt?
Läs vår guide här om hur du går tillväga. Instruktioner finns även nedan.


Skapa ett loginkonto på vår nya tjänst Prenly här. Ett loginkonto i Prenly använder e-postadress som användarnamn och ett lösenord bestående av sex—eller fler—tecken.

SKAPA KONTO OCH LOGGA IN VIA iOS & ANDROID APP

1. Ladda ned "PC för Alla Digital" från AppStore eller Google Play. När du är inne i mobilappen och förbi appens introduktionssteg så klickar du på den utgåva som du vill läsa.

2. Klicka på Logga in och sedan på länken skapa konto.

3. Fyll i din e-postadress och ditt önskade lösenord och klicka på den blå knappen “Skapa konto”.

4. En grön text som berättar att ett aktiveringsmejl skickats dyker upp under knappen för att skapa konto.

5. Gå till din e-postklient och kolla inkorgen.

6. Klicka på den blå knappen “Bekräfta konto” i mejlet.

7. I nästa steg väljer du “Koppla konto till prenumeration”(observera att detta steg endast uppkommer ifall den e-postadress du angivit inte blivit registrerad i samband med upprättandet utav din prenumeration).

8. I rutan under “Lägg till prenumeration” fyller du i ditt kundnummer.

9. Tryck på knappen “Registrera”.

SKAPA KONTO WEBBLÄSARE VIA DATOR

1. Gå in här! (https://pcforalla.prenly.com/).

2. Klicka på den utgåva du vill läsa alternativt på ”logga in” knappen längst upp till höger.

3. Nu kan du skapa ett konto och koppla det till ditt /kundnummer/prenumerationsnummer. Om du redan har ett konto skriver du in din mailadress och ditt lösenord till ditt befintliga konto.

4. Om du inte sedan tidigare har ett konto, klicka på den blåknappen "skapa konto”.

5. Fyll i din e-postadress och ditt önskade lösenord och klicka på den blå knappen “Skapa konto”.

6. En grön text som berättar att ett aktiveringsmejl skickats dyker upp under knappen för att skapa konto.

7. Gå till din e-postklient och kolla inkorgen.

8. Klicka på den blå knappen “Bekräfta konto” i mejlet.

9. I nästa steg väljer du “Koppla konto till prenumeration”(observera att detta steg endast uppkommer ifall den e-postadress du angivit inte blivit registrerad i samband med upprättandet utav din prenumeration).

10. I rutan under “Lägg till prenumeration” fyller du i ditt kundnummer.

11. Tryck på knappen “Registrera”.

12. När du aktiverat prenumerationen* hamnar dina tidningar i ditt bibliotek. Nästa gång du vill läsa räcker det att du loggar in med mail och lösenord.


FAQ – svar på vanliga frågor och problem:

Fråga: Jag har sedan tidigare köpt nummer av PC för Alla till min surfplatta/smartphone: hur får jag tillbaka dem?
Svar: För Android, med den nya appen så kommer appen att automatiskt att återställa din prenumeration vid start. För iOS så kan du återställa din befintliga prenumeration genom att klicka på "Inställningar" i det nedre högra hörnet av appvyn följt av att klicka på "Återställ köp”. För både Android och iOS kommer dina tidigare köpta lösnummer inte att ha flyttats över till den nya e-tidningslösningen.

Fråga: Kan jag läsa tidningen offline, när jag inte har tillgång till uppkoppling?
Svar: Ja, när du läser tidningen i vår app kan du läsa oss utan att vara uppkopplad om du tidigare laddat ner tidningen, det gör du under fliken Arkiv. Om du enbart läser oss via datorn är det i dagsläget inte möjligt.

Fråga: Jag vill avsluta min prenumeration jag tecknade i App Store. Hur gör jag?
Svar: Så här går du tillväga för att stänga av den automatiska förnyelsen. Se nedan:

1. Starta iTunes på datorn.

2. Klicka på iTunes store eller Appstore.

3. Klicka på din e-postadress uppe i högra hörnet (logga in om du inte är inloggad) och välj Konto.

4. Scrolla ner till Inställningar.

5. Vid Prenumerationer, klicka på Hantera.

Nu ser du vilka aktiva prenumerationer du har, och kan välja att slå på eller av "Auto-renewal". Så länge auto-renewal är påslaget kommer prenumerationen att förlängas automatiskt när den löper ut. Om du stänger av den kommer prenumerationen att avslutas efter det datum som står angivet.

Jag vill endast prenumerera på PC för Alla digitalt.
Gå in på App Store eller Google Play och sök på PC för Alla Digital, och följ instruktionerna.

-------------

NEDAN INSTRUKTIONER ÄR FÖR TIDIGARE APPEN "PC FÖR ALLA MAGASIN" LADDA HEM DEN NYA (se ovan) FRÅN OCH MED 3 FEBRUARI 2020.

Hur kan jag som prenumerant läsa PC för Alla digitalt?
När du har aktiverat din prenumeration en gång kan du logga in med ditt konto via alla plattformar. Du behöver enbart aktivera prenumerationen med
prenumerationsnummer och postnummer en gång. Om du redan har skapat ett konto och aktiverat din prenumeration använder du samma mailadress och lösenord nästa gång du loggar in.

- Via app -
1. Ladda ner appen från App Store eller Google Play
2. Öppna appen
3. Klicka på “Pappersprenumerant?”
4. Skapa ett konto och fyll i prenumerationsnummer och postnummer. Om du
redan har ett konto skriver du in din mailadress och ditt lösenord till ditt befintliga konto.
5. När du aktiverat din prenumeration kan du läsa dina tidningar
6. Nästa gång du vill läsa räcker det med att du loggar in via gubben uppe till höger.

- Via dator -
Har du redan aktiverat din prenumeration och skapat ett konto i appen kan du hoppa direkt till steg 4.
1. Gå in här!
2. Nu kan du skapa ett konto och fylla i prenumerationsnummer och postnummer. Om du redan har ett konto skriver du in din mailadress och ditt lösenord till ditt befintliga konto.
3. När du aktiverat prenumerationen hamnar dina tidningar i ditt bibliotek
4. Nästa gång du vill läsa räcker det att du loggar in med mail och lösenord via
http://www.paperton.com. Har du frågor om aktiveringen kan du skicka ett mail till support@paperton.com.

Besöksadress: Magnus Ladulåsgatan 65 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 Karta

Copyright © 1996 - 2021 International Data Group

Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
Stäng