Meny
Meny

PC för Alla – frågor och svar

----- ALLMÄNNA FRÅGOR -----

Hur blir jag prenumerant på PC för Alla?
Här finner du alternativen för pappersprenumeration
Här finner du alternativen för digital prenumeration


Vilka förmåner får jag beroende på hur många utgåvor jag prenumererar på?
Prenumeration på 1-11 utgåvor, ger dig tillgång till "Baserbjudanden" i kundklubben. Prenumeration på 12 utgåvor eller mer ger dig tillgång även till "Premiumerbjudanden", där du får tillgång till säkerhetsprogrammet F-Secure TOTAL.

Hur många utgåvor av PC för Alla utkommer varje år?
PC för Alla utkommer ungefär var 3:e vecka, och prenumerationen baseras på antal utgåvor - 6 nr, 12 nr eller 24 nr.

Jag behöver göra adressändring, anmäla utebliven eller skadad tidning, se status på min prenumeration eller avboka min prenumeration! Klicka här!
Kundtjänst når du på pcforalla@pressdata.se

Jag har tips eller frågor kring det redaktionella innehållet i PC för Alla!
Då ska du mejla hit: pfa@idg.se

Jag hittar inte mitt kundnummer för prenumerationen på PC för Alla!
Kundnumret hittar du på din faktura och på baksidan av tidningen. Om du ändå inte finner ditt kundnummer, kontakta kundtjänst på pcforalla@pressdata.se.

Har PC för Alla nyhetsbrev?
Ja. PC för Alla Express, skickas varje dag och innehåller de viktigaste nyheterna från pcforalla.se. Veckans Surftips med tips om roliga och smarta webbsajter. Anmälan av nyhetsbreven kan göras här: http://pcforalla.idg.se/2.19489

----- PLUS-MEDLEMSKAP -----

Vad är Plus-medlemskap, och ingår det i min prenumeration?
I maj, 2019 startade IDG Plus-medlemskap, för att kunna få tillgång till exklusivt innehåll på våra sajter PC för Alla, M3 och MacWorld. Detta Plus-medlemskap får du i 12 månader som prenumerant på papperstidningen PC för Alla. Gå in på PC för Alla Kundklubb, och klicka på erbjudandet "Plus-medlemskap". Erbjudandet gäller dig som har en prenumeration på 12 nummer eller mer.

GÖR SÅ HÄR:

OBS! Idag är upplägget sådant att du kommer behöva lägga in dina kortuppgifter trots att det är kostnadsfritt i 12 månader.

1. Gå till PC för Alla Kundklubb, https://idg.portal.eclub.se/ och logga in med ditt kundnummer och postnummer. (OBS! Inga blanksteg. Ditt kundnummer finner du på baksidan av PC för Alla-tidningen).

2. Gå sedan in på erbjudandet (rutan) som heter "Plus-medlemskap".

3. Klicka på den gröna rutan för att hämta din unika rabattkod.

4. Markera rabattkoden och kopiera den. (Skriv inte av rabattkoden, för då finns det risk för att något tecken inte blir helt korrekt).

5. Klicka på den röda "KLICKA HÄR!"-länken.

6. Du har nu kommit till ”Bli medlem”-sidan, där du nu ska skapa ett konto på IDG, där PC för Alla ingår. Klicka på ”GÅ VIDARE”.

7. Fyll i önskad e-postadress, och valfritt lösenord, och klicka på ”SKAPA KONTO”. Observera att du kommer få ett mejl med en verifieringskod (ej att förväxla med din rabattkod). Kolla din mejl och kopiera verifieringskoden (6 tecken) som du fyller i under fältet ”Verifieringskod *”, och klicka på ”VERIFIERA”.

8. Klistra in rabattkoden du fick genom PC för Allas kundklubb, under fältet ”Rabattkod *”. Därefter klickar du på ”LÖS IN KOD”. Du kommer på denna sida här också behöva fylla i namn, kortnummer med mera. Avsluta genom att klicka på ”SLUTFÖR”. Nu har du ett kostnadsfritt Plus-medlemskap i 12 månader.

OBS! Om du mot förmodan får ett meddelande som säger att koden är ogiltig, kontakta andreas.hedberg@idg.se

Här (https://medlem.idg.se/mina-sidor) finner du ”Mina sidor” där du kan se dina uppgifter och hur länge du är Plus-medlem med mera.

Håll också utkik efter knappen ”MEDLEM” som finns långt upp till höger på t. ex. pcforalla.se, och där du också kommer in på ”Mina sidor”.

Har du frågor eller behöver support gällande Plus-medlemskapet, klicka här!

----- PC FÖR ALLA KUNDKLUBB -----

Vart hittar jag PC för Allas kundklubb med alla förmåner?
Gå in på www.pcforalla.idg.se/kundklubb

Vad krävs för att jag ska få tillgång till kundklubbstjänsterna?
Du måste vara prenumerant på PC för Alla. För att få tillgång till våra premiumtjänster i kundklubben som t. ex. fullversion av F-Secure TOTAL (som innehåller både SAFE, Freedome och KEY för 3 enheter) så krävs minst en 12-nummersprenumeration av PC för Alla. OBS! Det kan ta upp till en vecka innan betalningen är registrerad, vilket gör att du kanske inte direkt kan logga in på vår kundklubb och ta del av förmånerna.

Jag lyckas inte logga in på kundklubben!
Säkerställ att du har en aktiv minst 12-nummersprenumeration av PC för Alla. Skriv in ditt kundnummer och postnummer utan blanksteg. För prenumeranter utomlands, anges land med stora bokstäver, istället för postnummer. Om det ändå inte fungerar, prova med en annan webbläsare. Funkar det ändå inte så kan det bero på att din webbläsare är inställd på att inte ta emot 3:e-parts cookies. Det bör gå att välja att din webbläsare kan lita på just kundklubbssidan om du vill det. Om problemet kvarstår kontakta kundtjänst, pcforalla@pressdata.se

Hur får jag som minst 12 nummersprenumerant min licensnyckel för säkerhetsprogrammet F-Secure TOTAL?
Du loggar in på kundklubben med ditt kundnummer och postnummer (inga blanksteg). Därefter går du in på erbjudandet säkerhetsprogrammet och då kommer det automatiskt genereras en licensnyckel som varar i 365 dagar från och med det tillfälle du aktiverar licensen. Vidare instruktioner finns här. Men behöver du hjälp med installationen (eller förnyelse) så kontaktar du F-Secures support som du finner lite längre ner på denna sida.

Vad ingår i F-Secure TOTAL?
Här ingår säkerhetsprogrammet Safe, VPN-tjänsten Freedome samt Key lösenordshanterare för 3 enheter så länge du är minst 12-nummersprenumerant. Här kan du läsa mer om detta: https://www.f-secure.com/sv_SE/web/home_se/total

Min licensnyckel / kod för F-Secure TOTAL har löpt ut. Hur får jag en ny licensnyckel / kod?
Du kan hämta ut din nyckel / kod en månad innan den befintliga löpt ut. Logga in på vår kundklubb, med ditt kundnummer och postnummer (utan blanksteg). Gå in på erbjudandet om F-Secure TOTAL så genereras en licensnyckel automatiskt som du kan använda när det är dags. Vidare instruktioner finns där. Om du inte kan hämta ut din nyckel / kod, kontakta kundtjänst, pcforalla@pressdata.se

Ni kommer få ett påminnelse-mejl från F-Secure när er licensnyckel/kod är på väg att löpa ut. I detta mejl finns en länk direkt till kundvagn, men klicka inte på den länken, utan logga in i "My F-Secure" och fyll i kod från oss där, om ni avser fortsätta ha licens till F-Secure TOTAL via din prenumeration på PC för Alla.

Kan licensnycklarna / koderna för F-Secure TOTAL ta slut?
Nej, det ska de ej kunna - vi fyller kontinuerligt på med licensnycklar så att ingen ska bli utan.

Hur installerar jag SAFE, FREEDOME ELLER KEY?
Instruktioner för installation gällande SAFE, FREEDOME OCH KEY finner du här! (OBS! På sidan "My F-secure" så måste du gå in under "Prenumeration" och där fylla i koden för att det ska fungera).

F-Secure SAFE har stöd för de flesta plattformar, fullständiga systemkrav finns här!

Om du inte lyckas med nyinstallationen av F-Secure Safe, kontakta deras support:
F-Secure: f-secure.se/support. Tel. 08 - 507 440 11 (Måndag - fredag 08.30 - 17.00).

Har du problem med att hämta ut licensnyckeln / koden, kontakta pcforalla@pressdata.se

Viktigt för dig som ska förnya!
Om du fortfarande får samma licensnyckel / kod som du tidigare fått beror det på att det ännu inte passerat 11 månader från den dagen du hämtade ut din senaste licensnyckel / kod. Du kan enkelt ta reda på när din licens löper ut, genom att logga in på ditt konto hos F-Secure, klicka här!

Ni kommer få ett påminnelse-mejl från F-Secure när er licensnyckel/kod är på väg att löpa ut. I detta mejl finns en länk direkt till kundvagn, men klicka inte på den länken, utan logga in i "My F-Secure" och fyll i kod från oss där, om ni avser fortsätta ha licens till F-Secure TOTAL via din prenumeration på PC för Alla.
 
Om jag bara haft SAFE tidigare och nu vill förnya till TOTAL, hur gör jag då?
Om du har din SAFE-licens i My F-Secure så behövs ingen ominstallation utan det räcker att lägga in nyckeln/koden i My F-Secure. Det är inget tekniskt egentligen som ändras vid en uppgradering på de olika produkterna mer än att du kommer få FREEDOME och KEY också.

----- LÄSA PC FÖR ALLA DIGITALT -----

Hur kan jag som prenumerant läsa PC för Alla digitalt?
När du har aktiverat din prenumeration en gång kan du logga in med ditt konto via alla plattformar. Du behöver enbart aktivera prenumerationen med
prenumerationsnummer och postnummer en gång. Om du redan har skapat ett konto och aktiverat din prenumeration använder du samma mailadress och lösenord nästa gång du loggar in.

- Via app -
1. Ladda ner appen från App Store eller Google Play
2. Öppna appen
3. Klicka på “Pappersprenumerant?”
4. Skapa ett konto och fyll i prenumerationsnummer och postnummer. Om du
redan har ett konto skriver du in din mailadress och ditt lösenord till ditt befintliga konto.
5. När du aktiverat din prenumeration kan du läsa dina tidningar
6. Nästa gång du vill läsa räcker det med att du loggar in via gubben uppe till höger.

- Via dator -
Har du redan aktiverat din prenumeration och skapat ett konto i appen kan du hoppa direkt till steg 4.
1. Gå in här!
2. Nu kan du skapa ett konto och fylla i prenumerationsnummer och postnummer. Om du redan har ett konto skriver du in din mailadress och ditt lösenord till ditt befintliga konto.
3. När du aktiverat prenumerationen hamnar dina tidningar i ditt bibliotek
4. Nästa gång du vill läsa räcker det att du loggar in med mail och lösenord via
http://www.paperton.com. Har du frågor om aktiveringen kan du skicka ett mail till support@paperton.com.

Jag vill endast prenumerera på PC för Alla digitalt!
Gå in på App Store eller Google Play och sök på PC för Alla Magasin, och följ instruktionerna.

Besöksadress: Magnus Ladulåsgatan 65 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 Karta

Copyright © 1996 - 2020 International Data Group

Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
  • TechWorldFör it-avdelningar, it-chefer och it-proffs.
  • Topp100Sveriges bästa sajter och nättjänster.
Stäng