Skicka billigt från macken

Missnöjet växer med statliga Postnord. Sena leveranser och höga paketpriset drabbar inte minst alla som handlar på Tradera och Blocket. Företaget har fått en ny chef som lovar bättre kvalitet, och kommande år får visa hur väl hon lyckas

Lyckligtvis finns det billigare alternativ. Tyska Schenker skickar exempelvis paket via över tusen bensinmackar, butiker och andra ombud i hela Sverige.

Schenker
 

Inte bara för företag

Transportfirman DHL är populär bland företag, men har även en tjänst för privatpersoner. Den har samma upplägg som Schenker med runt över tusen ombud som tar emot och lämnar ut paketen billigare än Postnord. 


Jämför paketpriserna blixtsnabbt

Det finns flera företag som skickar paket än DHL och Schenker, och inget av dem är alltid billigast. Dessutom händer det förstås att det bästa alternativet är att använda Postnords tjänster.

Tycker du att det är krångligt att välja rätt kan du ta hjälp av jämförelsetjänsten Paket.se. Skriv bara in vad du vill skicka och mellan vilka platser så får du veta hur du gör det till lägst pris. En liknande tjänst heter Postguiden, men den är mindre flexibel.

Billigtpaket

Hitta billiga paketpriser

För dig som skickar mycket paket kan Fraktjakt vara en intressant lösning. Sajten har förhandlat fram bättre priser med en del fraktföretag, och kan på så sätt pressa priset. 

Ett annat alternativ är Frakta.se, men här måste du ange ditt person- eller organisationsnummer - även om du bara vill ha en prisuppgift.

Fraktjakt

Ett Airbnb för transporter

Behöver du transportera möbler och andra större prylar finns Sendoo. Det är en Airbnb-variant som kopplar ihop förare med den som ska skicka. Ange bara dina detaljer så får du se om någon förare kan tänkas ta grejen med sig – och till vilket pris.