Vid en första anblick är Dell S2718H en skärm bland hundratals andra. En 27-tummare med ett enkelt men inte så märkvärdigt yttre. Det mesta är täckt i svart blank plast – förutom fronten som är heltäckande halvmatt, och foten i matt metall. Den har ingen höj- och sänkfunktion, går inte att vrida åt sidorna eller ställa på högkant, och har heller inget vesa-fäste för egen upphängning.

Baktill ser det också ut att vara rätt så klent med bildingångar. Vi får en hdmi och en vga-ingång, det är allt. En extra hdmi eller kanske en displayport hade varit välkommet. Skämen har dock tre extra anslutningar, två 3,5-millimeterspluggar för audio, samt en extra specialport. Vi kommer till dem strax.

Dell S2718HX
Tunna skärmkanter kan bli riktigt snyggt i vissa fall.

Gammaldags pixlighet

Dell S2718H är en ips-panel med full hd-upplösning på 1920x1080 bildpunkter. Ärligt talat börjar det kännas lite mossigt, och vi hade definitivt inte testat den om inte Dell hade dinglat lockbetet hdr framför våra näsor. Utan extra avstånd till skärmen blir det beklämmande pixligt.

Skärmen är annars väl sammansatt, med bakmonterad led, en panel med 99 procent srgb-färgomfång, 6 millisekunders svarstid och stöd för AMD Freesync. I inställningsmenyerna hittar vi en del andra behändiga finesser som flimmerskydd, blåljusfilter, ett gäng förinställda profiler och åtminstone grundläggande manuella inställningar.

Menyerna är dock irriterande pilliga att navigera med fyra minimala knappar på undersidan precis bredvid på/av-knappen. Dell har också ett program som heter Display Manager och som gör att du kan kontrollera det mesta från datorn istället.

Dell S2718HX
Dell S2718H har en rundad och blank baksida. 

Dell S2718H Pris vid test: 2815 kr.

Bästa pris just nu: 2687 kr