Fråga

Jag hjälper en kompis som vill att hans fru ska kunna kolla sin Hotmail-mejl i hans Windows 10-dator, men där har han också sin egen mejl. Kompisens mejlkonto är också hans Windowskonto och detta öppnar upp datorn med hjälp av pinkod.

Hur talar man om för Outlook att systemet ska tillåta att en annan användare än den som äger dator får kolla sina mail utan att datorägarens konto blandas in?
Lennart
 

Svar

När man vill kolla flera mejl i samma dator går det bra att köra olika webbläsare. Man kör med andra ord exempelvis Mejl 1 i Microsoft Edge och Mejl 2 i Google Chrome. På så sätt behöver man inte blanda ihop sina konton.

Man kan också välja webbläsarens Inprivate-läge (heter Inkognito i Google Chrome). Genom att klicka på de tre knapparna högst upp till höger och välja Nytt InPrivate-fönster (eller Nytt Inkognitofönster) får du ett nytt webbläsarfönster som inte sparar några användaruppgifter, och på så sätt kan man logga in på flera olika konton samtidigt.

Om en person är inloggad på Microsofts mejltjänst Outlook.com är det inga problem att logga ut. Det gör man genom att klicka på användarkontot högst upp till höger och välja Logga ut. När det är gjort går det att logga in på ett nytt konto.
Martin Appel, PC för Alla

Genom att välja Inprivate-fliken kan du skilja mellan två olika mejlkonton.
Genom att välja Inprivate-fliken kan du skilja mellan två olika mejlkonton.