Microsoft har precis släppt en ny förhandsversion av Windows 10, som visar upp många av de nyheter som kommer till operativsystemet i höst. Uppdateringen är framför allt en stor designmässig förändring, men inkluderar givetvis en hel del spännande funktioner.

Bland annat görs Åtgärdscenter om för att bli mer lättöverskådligt. En ny sektion med appar tillkommer också, medan startmenyn ska bli lättare att justera avseende form och storlek. En annan annan smidig funktion blir möjligheten att nåla fast favorithemsidor i aktivitetsfältet (men då öppnas de givetvis i Edge).

I sina olika Surface-modeller har Microsoft länge tryckt på fördelarna med att använda en penna (stylus) för att utföra olika sysslor på datorn eller surfplattan. Därför är det inte konstigt att nästa version av Windows 10 lägger mycket krut på att förbättra funktionaliteten kring handskrift, bland annat genom en ny panel med stöd för fler gester, lättare redigering – och emojis.

Microsoft har publicerat ett långt blogginlägg kring de kommande Windows-förändringarna, som du hittar här. Det är deltagarna i Windows Insider-program som först får möjlighet att testa alla nyheter – vi andra får antagligen snällt vänta tills uppdateringen släpps skarpt någon gång under hösten.