Nu börjar Microsoft rullar ut vad som beskrivits som nästa generation av chatt-appen Skype. Det nya Skype hoppas då på att vara lite fräckare än det gamla med en rad nya funktioner riktade främst till yngre användare. Mest centralt är den nya ögonblicksdelningsfunktionen Highlights som fungerar ungefär som Snapchat Stories. I det lägger du upp små bildposter som dina vänner kan titta på och som sedan försvinner efter en vecka.

Missa inte: Nu får brittiska användare betalt för att söka med Bing

Den senaste versionen av Skype får också ett nytt utseende som går att anpassa och nya tillägg gör även att då kan få tillgång till tredjepartsappar utan att behöva lämna själva Skype. Exempelvis så att du kan lägga in en gif direkt från Giphy i dina meddelanden.

Den senaste versionen av Skype har betatestats under en dryg månads tid men är nu tillgänglig att ladda ner för samtliga Android-användare. När den nya uppdateringen kommer till Iphone är oklart.

I samma veva som det nya Skype rullar ut kommer appen även att läggas ner permanent på Windows Phone såväl som Windows RT och TV. Skype kommer då inte att gå att använda från och med 1 juli.