4: Automatiskt batterisparläge

Android batterispar

Våra smartphones må bli mer kraftfulla för varje dag, men batteriproblemet lever kvar i allra högsta grad. Vår Nexus 5X klarar sig knappt igenom en dags normalt användande innan batteriet behöver laddas igen.

Batterisparfunktionen har blivit mångas bästa vän, men vi föreslår att du gör den ännu smidigare genom att aktivera den automatiskt när krämen sinar.

Du kan själv välja om telefonen ska gå in i batterisparläge automatiskt vid 15- eller 5 procents återstående batteri. När din telefon är i det här läget kommer skärmens ljusstyrka att tonas ned, appars bakgrundsaktivitet upphör och platstjnster stängs av.

För att slå på automatiskt batterisparläge tar du vägen Inställningar > Batteri > Batteri > Batterisparläge och väljer sedan Aktivera automatiskt.


5: Håll din data uppbackad

Android backup

Sist men inte minst är du antagligen intresserad av att ha en säkerhetskopia av din appdata och alla inställningar i molnet. Allt du behöver göra är att slå på ett reglage för att Android ska skicka backuper till Google Drive. Om du någonsin behöver fabriksåterställa eller ersätta din telefon är funktionen ovärderlig!

Gå till Inställningar > Säkerhetskopiering och återställning och se till att Säkerhetskopiera data är "på". I den här menyn kan du också ställa in vilket Google-konto du vill använda som backup-konto.