Under fredagen postade Facebook ett detaljerat blogginlägg som förklarade hur deras arbete går till för att motarbeta terroristgruppers närvaro på sajten. Bland annat skrev de att Facebook har en personalstyrka på hela 150 personer som arbetar heltid med att motarbeta terrorism.

Facebook har sedan tidigare kritiserats upprepade gånger för att ge våldsamma extremister tillgång till ett kraftfullt verktyg för att både sprida sin propaganda och värva nya medlemmar.

Missa inte: Facebook har 150 anställda som jobbar heltid mot terrorism

Men senare samma dag rapporerade The Guardian att en bugg på Facebook gjort så att flera medlemmar i sajtens kontraterrorism-grupp fått sina identiteter exponerade för misstänkta terrorister. Totalt ska buggen påverkat mer än 1000 moderatorer, varav 40 jobbade med kontraterrorism på Facebook.

En källa till The Guardian säger att han var tvungen att lämna landet han verkade i efter läckan och att han nu söker kompensation från Facebook och sin uppdragsgivare.

Enligt källan ska han fått 15 dollar (cirka 135 kr) i timmen för sitt kontraterrorismarbete på sajten. När läckan inträffade ska Facebook ha erbjudit sig att installera hemlarm och lösa rese-eskort för de sex mest påverkade arbetarna samt betala för rådgivning. Det är oklart om någon annan ekonomisk kompensation betalats ut sedan dess.