Sedan jordens ursprung har en debatt pågått mellan kodare. En debatt som på senare tid spridit sig till fler tack vare tv-serien Silicon Valley som gjorde ett avsnitt om frågan som plågat kodare sedan starten, mellanslag eller tab?

Missa inte: Skapare av utpressningsprogram för Mac ger bort koden

När du skriver kod så behöver du nämligen skriva den antingen med mellanslag eller med tab. Gör du inte det så kommer formatet på koden att bli konstigt vilket gör det svårt om flera ska jobba på samma projekt. Detta har lett till ett åsiktskrig mellan två sidor varav båda är djupt övertygade om att tab respektive mellanslag är vida överlägset det andra alternativet.

Men nu har en ny undersökning från Stack Overflow visat att det kanske finns en vinnare trots allt. Mellanslag.

I undersökningen svararde 41,8 procent av mjukvaru-utvecklare då att de använde mellanslag medan 40,7 procent använder tab. Oerhört jämt alltså men det riktiga avgörandet kommer i form av att programmerare som använder mellanslag visar sig generellt tjäna mer pengar än de som använder tab.

En genomsnittlig mellanslags-användare har en snittlön på 59 140 dollar (cirka 531 000 kronor) per år medan tab-folket istället får nöja sig med 43 750 dollar (cirka 396 000 kronor) enligt Stac Overflows undersökning.

Det återstår dock att se om den här datan kommer räcka för att ta kål på debatten om mellanslag kontra tab. Den verkar handla om betydligt mer än pengar.