Microsoft har länge arbetat för att förbättra stödet för flera skärmar i Windows och Windows 10 är marginellt bättre än Windows 7 i detta avseende. Det finns fortfarande några fel att komma till rätta med, och några av dem är ganska gamla.

Ett vanligt problem med att använda flera bildskärmar är att om du kopplar bort en bildskärm, till exempel en extraskärm som är ansluten till din bärbara, återgår vissa programfönster inte till huvudskärmen. Dessa fönster fortsätter att visas på den andra, nu avstängda bildskärmen, av någon anledning.
Om du stänger och öppnar appen minns den fortfarande den senaste skärmen den var på och visas inte. Men det finns en lösning för att slippa koppla in extraskärmen igen
.
Även när ett programfönster är utanför skärmen ser du fortfarande dess ikon i aktivitetsfältet. Gör så här för att flytta in ett fönster som är utanför skärmen:

Windows 10

1. Klicka på programmets ikon för att få det i fokus (även om du inte ser det.)
2. Använd sedan Windowstangenten + piltangenterna för att flytta programmet till din huvudskärm. Om din andra skärm var ansluten till höger om din huvudskärm, använd Windows + vänsterpil för att flytta den.
3. Du måste använda den här genvägen två gånger. Första gången kommer fönstret att snäppas fast till vänster på spökskärmen. När du trycker en gång till flyttas skärmfönstret till huvudskärmen.
4. Gör på samma sätt om din andra skärm var ansluten till vänster om din huvudskärm, men använd Windows + högerpil.