Träna med Google

Sommaren är den perfekta tiden att börja träna och det finns många digitala hjälpmedel – exempelvis Google-appen Fitness. Den spårar alla dina aktiviteter, oavsett om du springer, promenerar eller cyklar. För att peppa dig kan du sätta upp mål för hur mycket du ska träna. Google Fitness är till för Android, men Iphone-ägare kan i stället använda den inbyggda appen Apple Hälsa.

Google Fitness
Ladda ner till Android

Google Fitness

Världens bästa stegräknare

Minst 10 000 steg bör man gå för att hålla sig i form, och appen Moves håller koll på dina steg. Eftersom den alltid är i gång behöver du inte komma ihåg att slå på den och förutom steg får du även se distans och kaloriförbrukning. Moves fungerar utan registrering, men drar tyvärr rätt mycket ström.

Moves

Ladda ner till Android

Ladda ner till Ios

Moves

Peppad att träna

Träningsappen Endomondo håller inte bara koll på tid, hastighet och avstånd. Den är även social. Du kan dela framgångar (och motgångar) med dina vänner, och du kan till och med få live-pepp när du är ute och tränar.

Endomondo
Ladda ner till Android
Ladda ner till Ios
Ladda ner till Windows Phone

Endomondo

Jaga stjärnor…

Du som tycker träning är trist kan få hjälp av Runbit. Appen påminner om Endomondo, men visar upp virtuella stjärnor utefter din löpbana. Genom att fånga dem får du poäng, så träningen blir ett spel.

Runbit (Quidbit)

Ladda ner till Android

Ladda ner till Ios

Runbit

… och akta dig för zombies

Zombies, Run påminner också om Endomondo, men träningen får ytterligare en dimension. Du jagas av virtuella zombies, och måste springa snabbt för att hålla dig undan. I hörlurarna kan du höra hur de flåsar.

Zombies, Run! (Six to Start)
Ladda ner till Android

Ladda ner till Ios

Zombies