Att spela tillsammans med dina kompisar i soffan var länge en domän enbart tillgänglig för konsolspelare. Men tack vare bättre anpassade spelkontroller, streamingmöjligheter och öppnare digital infrastruktur har den världen nu också öppnats upp för PC-spelare. Så oavsett om det är i soffan eller över nätet. Här är tio av våra co-op-favoriter till PC som alla bör avnjuta i goda vänners lag.

League of Legends

Dota 2, League of Legends och Heroes of the Storm

Vi börjar vår topp-tio-lista så som man bör, genom att fuska. Men det gick helt enkelt inte att bara välja ett av dessa kanon-spel för att representera hela Moba-genren. Samtliga av dessa tre titlar ger dig och dina vänner fantastiskt stimulerande strategiarbete och intensiva matcher. Extra viktigt är att testa dessa spel ifall du instinktivt känner att "Nja, Moba är nog inget för mig". Du kan komma att bli överraskad. 

Evolve

Evolve

Osymmetrisk spelbarhet, där en spelares regler fungerar vansinnigt annorlunda från resten, var en gång den hetaste trenden i spelvärlden. Så är inte längre fallet men Evolve är ändå ett väldigt schysst lir. Fyra av er spelar jägare, en spelar styggt monster. Lite obalanserat men himla roligt. Dessutom är det gratis. 

Borderlands 2

Borderlands 2 

Gearbox helsnurriga actionspel är fyllt av humor, vapen och, ja, det mesta. Innehållet här är snudd på oändligt vilket gör att du och dina vänner kan lägga veckor, månader och år på att försöka grinda spelet till flisor. Och detta utan att ni ens behöver glutta på något av de lika generösa nedladdningsbara tilläggen som sedan väntar. 

Left 4 Dead 2

Left 4 Dead 2

Är det mot förmodan så att du inte hunnit spela Valves revolutionerande zombielir ännu så är det hög tid att ändra på det. Samarbetet får en helt ny nivå här tack vare spelets interaktiva berättare som konstant justerar svårighetsgraden och ser till så att ingen match är den andra lik. Mer än i att ni förmodligen kommer drukna i horderna av hungriga zombies förstås.

Portal 2

Portal 2 

Alla co-op-spel behöver inte handla om att skjuta på saker tillsammans. En del kan handla om att pussla tillsammans också. Portal 2:s samarbetsläge är sedan förstås dubbelt så bra som sin redan fantastiska enspelarkampanj eftersom ni här får hela fyra portaler att leka med snarare än futtiga två. Ja, det finns en viss risk för att ni kommer bli osams.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning