Skär rep i vanebildande spel

Med rätt appar blir din mobil och surfplatta fantastiska spelmaskiner, och många mobilspel är gratis, i alla fall i sin grundtappning.

Cut the Rope är exempelvis ett spel med tankenötter. Genom att skära av rep ska du mata några hungriga figurer med det godis som är fäst här. Det är svårare än du tror...

Cut the Rope: Time Travel (ZeptoLab)
Ladda ner till Android
Ladda ner till Ios

Cut the rope

Samlarkort i ny tappning

Heartstone är ett spel för dig som gillar samlarkort. När du startar får du en uppsättning grundläggande kort, men spelet går ut på att skaffa dig fler. Det utsågs till det bästa spelet i kategorin Multiplayer när Google i våras utsåg årets bästa mobilspel. I dagarna släpps dessutom en ny kort-expansion: Knights of the Frozen Throne!

Hearthstone (Blizzard Entertainment)
Ladda ner till Android
Ladda ner till Ios

Heartstone

Pokémon utan promenad

Pokémon var spelet som fick barn och vuxna att promenera förra året, men det finns även varianter som fungerar inomhus. Du kan exempelvis köra Pokémon: Magikarp Jump. Det här är ett spel där du ska mata och träna upp en Magikarp, som är den svagaste pokémonfiguren.

Pokémon: Magikarp Jump
Ladda ner till Android
Ladda ner till Ios

Pokémon

Bygg en magisk stad

Spelklassikern Sim City lanserades redan 1989. Den går ut på att man ska bygga sin egen stad, och spelet finns numera förstås även för mobilen. Utmaningen i Simcity Buildit är att skapa en stad där invånarna är nöjda och glada.

SimCity BuildIt (Electronic Arts)
Ladda ner till Android
Ladda ner till Ios

SimCity

Supersnabb igelkott

Sonic är en galet snabb igelkott, och i spelet Sonic Dash ska du få honom att springa så fort som möjligt – och samtidigt samla in guldringar och andra saker.

Sonic Dash (Sega)
Ladda ner till Android
Ladda ner till Ios
Ladda ned till Windows

Sonic