Fråga

Mina wifi-stickor för usb funkar inte längre i Windows 10 x64. De tappar internet med jämna mellanrum, men de funkar i 8.1 och 7. Microsoft måste ha gjort något med nätverksstacken eller så. Allt är nyinstallerat och alla drivrutiner är uppdaterade.

Nordicone

Svar

Mellan version 8 och 8.1 gjordes det förändringar när det gäller drivrutiner men sedan dess har jag inte hört om några större generella förändringar när det gäller drivrutiner.

Eftersom du skriver att du har flera wifi-stickor skulle man kunna tänka sig att du har för många likartade drivrutiner som inte kommer överens.

Testa att avinstallera samtliga i Enhetshanteraren genom att slå på Visning av dolda enheter i Visa-menyn för att se allt. Starta sedan om datorn så att bara ett kort är installerat. Det är antagligen bäst att kolla både under Nätverkskort och USB i Enhetshanteraren.

Cecilia

 Krånglar ditt nätverk? Testa att rensa via Enhetshanteraren, som du hittar genom att högerklicka på Startknappen.
Krånglar ditt nätverk? Testa att rensa via Enhetshanteraren, som du hittar genom att högerklicka på Startknappen.

Fotnot: Den här frågan fick sitt svar på vårt supportforum Eforum. Här kan du utan kostnad ställa frågor och få svar från andra kunniga användare. Läs mer på www.eforum.se.