För vissa standardappar i Android kan du välja vilket ljud som ska avges vid en notifiering – du kan höra om det var ett e-postmeddelande eller en Facebookavisering som dök upp utan att behöva ta fram telefonen.

Men för de allra flesta appar finns inte detta, utan det är Androids standardljud som avges, vilket kan vara mycket opraktiskt. De flesta av oss vill inte hålla på och titta på telefonen hela tiden, men ändå kunna reagera när det kommer en speciellt viktig varning – till exempel ett larm från din smarta hus-app eller en mötespåminnelse.

Det finns inget sätt att göra detta med bara Android, men med appen Light Flow går det bra. Dess huvuduppgift är egentligen att ge olika blink på lysdioden vid olika notifikationer. Det känns inte så meningsfullt, så det hoppar vi över här, men det finns också stöd för ljud.

Installera appen via Google Play. Gratisversionen visar reklam, det slipper du om du betalar 19 kronor för Pro-versionen. Det finns enormt många inställningar och möjligheter – vi visar bara ett fåtal.

Ge dina notifikationer unika signaler

1 Inställningar

Starta Light Flow och klicka på de tre strecken uppe till vänster för att komma till menyn och välj Notification settings.

Inställningar

2 Applikation

Klicka på plustecknet för att lägga till en notifikation och välj sedan For an installed application.

Applikation

3 Välj

Markera aktuell app. Klicka på Watch ad om du har gratisversionen. Klicka på Add. Klicka på de tre prickarna vid din nyvalda app och välj Inställningar.

Välj

4 Ljud

Byt till fliken Ljud i överkanten och bocka för Aktivera ljud. Välj önskat ljud och klicka på OK.

Ljud