Vill du få ett pushmeddelande när du har fått ett mejl från chefen (eller din partner)? Skulle du vilja ha en daglig sammanfattning av CNN:s nyheter eller en snabb väderprognos för din nuvarande plats. Det här är möjligt med Microsoft-tjänsten Flow.

Flow är Microsofts tjänst för automatisering, och det handlar om att koppla ihop olika tjänster. Genom att installera appen i mobilen får du några nya funktioner, exempelvis en knapp för att starta och en notifiering för att ta emot information. För att köra väderprognosen trycker du alltså först på knappen – som hämtar in information från MSN Weather och sedan visar den här informationen som en notifiering.

Att programmera ett sådant flöde är enkelt, och du är inte bunden till Microsofts tjänster. Du kan exempelvis automatiskt kopiera alla filer från Microsofts molntjänst Onedrive till Googles konkurrent Drive, och du kan föra över information från din Google-kalender till Outlook.

Tycker du att upplägget låter bekant har du helt rätt. Microsoft Flow påminner om IFTTT (”If this then that”) som vi skrivit om tidigare.

Flow är dock mer inriktat mot professionella användare.

Microsoft Flow

Microsoft Flow

Ladda ner till Android
Ladda ner till Ios

IFTTT

Ladda ner till Android
Ladda ner till Ios