Microsoft planerar att släppa nästa stora uppdatering för sitt operativ system Windows 10, kallat Windows 10 Fall Creators Update, den 17 oktober. Bland de stora nyheterna syns då stöd för Microsofts kommande Mixed Reality-teknik där tillverkare som Acer, Asus, Dell, Lenovo och HP alla kommer släppa egna headsets varav de första också dyker upp i oktober.

Läs också: Hajpade Timeline Windows 10 Fall Creators Update försenas

Fyra efterlängtade funktioner bekräftade för Windows 10 Fall Creators Update

Microsoft jobbar in i det sista med att lägga in nya funktioner i höstens stora Windows 10-uppdatering. I den senaste versionen av Fall Creators Update, titulerad 16251, kan den digiatala assistenten Cortana visa mer utförlig information utöver att bara öppna en webbläsare. Exempelvis kan assistenten komplettera med en väderprognos.

Tidigare har det gått att säga åt Cortana att stänga av datorn. Nu går det även att säga åt henne att låsa den, logga ut eller försätta den i viloläge. För att förhindra att någon jäklas med dig kommer en del röstkommandon att kräva en mer utförlig röstidentifikation.

Kommunikationen mellan din smartphone och pc förbättras också. Har du en Android-telefon kan du öppna din webbläsare på telefonen och sedan välja att surfa vidare på datorn. I nuläget är det bara Windows 10-datorer och Android som stöds men Microsoft meddelar att Iphone-stöd är på gång.

Slutligen, behöver du starta om din dator går det numera att göra så utan att du behöver fylla i dina användaruppgifter igen.