Så här gör du för att skapa ett installationsmedium

1. Besök www.neverware.com och klicka på Install CloudReady Home. Välj att ladda ned 32- eller 64-bitarsversionen. En gammal dator kanske inte har en 64-bitarsprocessor och då är det bara det första alternativet som gäller. Du får en zip-fil som innehåller en bin-fil. Packa upp den på lämpligt ställe.

Installera

2. Starta webbläsaren Chrome och klicka på de tre prickarna uppe till höger. Välj Fler verktyg och Tillägg. Rulla längst ned och klicka på Hämta fler tillägg. Söker efter Återställningsverktyg för Chromebook och välj att lägga till detta. Starta tillägget.

Starta tillägg

3. Klicka på det lilla kugghjulet och välj Använd lokal avbildning. Bläddra fram filen chromiumos_image.bin som du laddade ned och packade upp tidigare.

Använd lokal avbildning

4. Välj det usb-minne du tänkt använda och klicka på Fortsätt. Notera att allt innehåll på enheten kommer att raderas och klicka på Skapa nu. Vänta på att information skriv still minnet, vilket kan ta en stund. När ett meddelande visas om att det är klart kan du ta ur minnet. Observera att det inte längre går att använda i Windows.

USB

5. Om du inte använder webbläsaren Chrome finns det alternativa metoder för att skapa minnet.Du kan till exempel ladda ned Win32diskimager här: Installera och kör programmet. Klicka på mappen till höger om fältet Image File och bläddra fram din uppackade bin-fil. Välj*.*i rullisten till höger om filnamnet för att kunna hitta den.

Välj sedan ditt usb-minne längst till höger och klicka på Write. Bekräfta att du vill fortsätta medYes.

Vänta medan usb-minnet skapas, det tar en stund. När processen är klar kan du stänga programmet och ta ur minnet.

Win32diskimager